NoMissedSchoolDays -projekti pyrkii normalisoimaan kuukautisia ja luomaan partioon ilmapiiriä, jossa kuukautisten takia ei tarvitse esimerkiksi jäädä pois leiriltä. Tavoitteisiin tähdätään muun muassa projektin toimintamerkeillä. Lähde siis mukaan tekemään partiosta menkkahäpeästä vapaa yhteisö ja murtamaan menkkatabuja ryhmäsi kanssa!

Toimintamerkkejä tekemään

Kuukautisiin liittyviä tabuja pääsee pohtimaan mm lautapelin avulla. Katso ohjeet ja lataa materiaalit Uganda-projektin sivuilta.

Projektiryhmä on luonut toimintamerkit seikkailijoille, tarpojille, samoajille ja vaeltajille. Merkit sisältävät pakollisia ja vapaaehtoisia aktiviteetteja, jotka tutustuttavat partiolaiset kuukautisterveyden ja -hygienian lisäksi ugandalaisen kulttuurin.

Aiheisiin tutustutaan leikin ja visailun kautta. Aktiviteeteissa tehdään esimerkiksi ugandalaista ruokaa ja ommellaan kestositeitä. Muistipelin, lautapelin, näytelmien ja muiden leikkien avulla pohditaan kuukautisiin liittyviä tabuja ja sukupuolistereotypioita. Kaikki aktiviteettien materiaalit löytyvät projektin verkkosivuilta.

Kuukautisista puhuminen voi olla partiolaisille vieras tai vaikeakin aihe. Sen takia projekti on koonnut johtajille ohjeita ja vinkkejä, joiden avulla virittäytyä aiheen käsittelyyn. Johtajan opas sisältää tietoa projektista sekä konkreettisia ohjeita valmistautumiseen ja aktiviteettien ohjaamiseen.

Lue myös Partiomedian juttu:
No Missed School Days – partio vaikuttaa Ugandassa tyttöjen koulunkäyntiin

Kokemukset jakoon!

HUOM! Mikäli olette ryhmässänne tehneet merkin tai aiotte tehdä sen tulevana keväänä, #NMSD-projekti kuulee mielellään kokemuksianne aktiviteeteista. Jakakaa siis rohkeasti ajatuksia ja tunnelmia ja ottakaa meihin yhteyttä joko sähköpostilla emilia.suksi@partio.fi tai Instagramissa.

Projektiin ja aktiviteetteihin voit tutustua verkkosivuillamme osoitteessa partio.fi/nyt/uganda-projekti ja
Instagramissa @nomissedschooldays.