Vuoden 2020 partio-ohjelmassa painotettiin johtamistaitoja, joita opetellaan partiossa aina nuorimmista sudenpennuista alkaen. Keväällä 2020 ilmestyi myös uudistettu painos Partiojohtajan käsikirjasta.


Partiojohtajan käsikirjan tavoitteena on antaa aikuiselle työkaluja omien johtamistaitojen
kehittämiseen. Partiojohtajan käsikirja perehdyttää partioon liikkeenä ja antaa kokonaiskuvan partiotoiminnasta ja johtamisesta partiossa. Kirjassa käsitellään partion kasvatuksellisia ja menetelmällisiä tavoitteita sekä syvennytään toiminnan, projektien ja yhdistyksen johtamiseen.
Kirjassa keskitytään erikseen myös ryhmän ja ihmisten johtamiseen sekä oman itsensä johtamiseen ja kehittämiseen.
– Partio liikkeenä kehittyy ja kasvaa jatkuvasti ja myös partio-ohjelmaa kehitetään koko ajan, Suomen Partiolaisten kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen Sonja Uschanov kertoo.
Uschanov muistuttaa, että vaikka partio onkin lasten ja nuorten kasvatusjärjestö, kasvattaa se myös aikuisia jatkuvasti.
– Partiojohtajan käsikirja on perusteos, jonka äärelle voi palata. Sen avulla voi oppia, kehittyä ja kasvaa.
Uschanovin mukaan kirjaan on saatu onnistuneesti koottua partiotoiminnan tämän päivän ja huomisen kasvatukselliset lähtökohdat selkeästi, visuaalisesti ja ymmärrettävästi niin, että jokainen partiojohtaja tietää, mikä tekee partiosta partiota ja mikä on partiojohtajan rooli partiokasvattajana.

Partiojohtajan käsikirjan kansi

Juttu on julkaistu alunperin Partiovuosi 2020 -kirjassa.