Jäsenhankinta Lpk:n johtaminen

Lisää lapsia ja nuoria partioon!

Partion on aloittanut nyt jo kahtena syksynä ennätyksellisen pieni määrä uusia partiolaisia. Se on huolestuttava uutinen, sillä uusista jäsenistä syntyy lippukunnan tulevaisuus ja vahvuus. Tänä vuonna varmistamme, että jokainen lippukunta löytää intoa, tekijöitä ja uutta virtaa. Valmistaudutaan yhdessä siihen, että ensi vuoden aikana harrastuksen pääsee aloittamaan iso joukko uusia partiolaisia. Me piirissä ja keskusjärjestössä olemme valmiita saapumaan tueksesi, jos tarvitsette apua!

Lue lisää jäsenhankinnan keinoista täältä.

Kutsu valmentaja sparraamaan vuosi käyntiin!

Kaipaatko uutta innostusta, apua arjen haasteisiin tai keinoja lippukunnan vahvistumiseen? Kutsu valmentaja vierailemaan johtajistonne luona.

Teemme keväällä suuren valmentajakiertueen! Valmennus koostuu kahdesta tapaamisesta joko livenä tai etänä. Tapaamisten päätteeksi lippukunta on asettanut itselleen tavoitteen, päättänyt toimenpiteistä ja saanut tukea niiden toteuttamiseen. Ilmoita lippukuntasi mukaan tästä.

Tänä vuonna kohdataan ja pyydetään mukaan!

Paras keino saada uusia partiolaisia mukaan on tavata heitä henkilökohtaisesti. Vuonna 2024 aiomme kohdata ihmisiä aiempaa enemmän erilaisissa tapahtumissa. Pidetään yhdessä huolta, että partio näkyy niin kyläjuhlissa, kouluissa, messuilla kuin alueen muiden yhteisöjen ja kerhojen tilaisuuksissa. Esittäydytään niillekin, joita emme vielä tunne! Erilaisiin tapahtumiin osallistumiseen on tulossa valmiita ohjelmamateriaaleja. Lue lisää tapahtumien vuodesta 2024, tältä sivulta löydät myös valmiit tapahtumakonseptit käyttöösi.

Kutsukaa ystävänpäivänä ystävät mukaan

Ryhmiä kannattaa täydentää koko vuoden läpi, mutta ystävänpäivä on erityisen kiva aika pitää kaverikokous. Tehkää kutsukortit, ja sopikaa, montako kaveria jokainen saa kutsua mukaan. Pitäkää hauska kokous isolla porukalla ja ehkäpä saatte monta uutta ystävää ja ryhmäläistä. Vinkit kaverikokoukseen täältä.

Koko Suomen partioilta 23.4.

Partioviikon tiistaina järjestetään Koko Suomen partioilta, jolloin lähdemme kaikki yhdessä luontoon juhlimaan. Kattakaa lippukunnan yhteinen piknik tai pitkät pöydät lähimetsään ja kutsukaa myös perheet ja asuinalueen asukkaat mukaan juhlimaan. Tarkemmat ohjeet Koko Suomen iltaan osallistumiseen saat heti alkuvuodesta!

Lähieskarista uusia sudenpentuja

Partio tarjoaa vuosittain eskareihin valmiin ohjelmapaketin, jonka avulla he voivat tutustua partiotoimintaan.  Eskariryhmissä on taatusti teidänkin uusia sudenpentuja, joten:

  • Tarkista, että lähin eskari tietää kampanjasta ja tilaa materiaalit ajallaan (tilaukset tehdään tammikuussa).
  • Sovi vierailu lähieskariin.
  • Vie perheille lippukunnan yhteystiedot.
  • Kutsu eskarien perheet mukaan esimerkiksi lippukunnan kevättapahtumaan tai perhepartion retkelle.

Tutustu tarkemmin eskarien partioviikkoon.

Lue Kannuksen Korvenkävijöiden vierailusta

Elokuussa partio alkaa aloitustapahtumilla koko Suomessa

Tänä vuonna partio alkaa isosti ja näyttäväsi ympäri Suomea elokuussa! Elokuun avoimeen aloitustapahtumaan ja sitä myötä viikkokokousten alkamiseen valmistaudutaan jo keväällä päättämällä mm. syksyn viikkokokousten ajankohdista sekä näkymällä aktiivisesti omalla toiminta-alueella. Syyskuun alussa kenelläkään alueella asuvalla ei pitäisi olla epäselvää kuinka hieno lippukunta alueella toimii ja miten lippukunnan toimintaan pääsee mukaan! 

Tähän blogitekstiin on koottu pieniä to do -listoja kuukausittain, jotta voitte nauttia syksyllä lippukunnan uusista jäsenistä. 

Kuva Didrik Lundsten