Jäsenhankinta Lpk:n johtaminen Yleinen

Muistilista uuden kauden käynnistyessä

Varmista, että kauden käynnistyessä ryhmillä on vetäjät

Syksyn ryhmien ja niiden johtajien suunnittelua tehtiin varmasti jo keväällä. Nyt on hyvä hetki tarkistaa, että suunnitelmat pätevät yhä ja varmistaa johtajat syksyllä jatkaville ja alkaville ryhmille. Apuja viime hetken johtajarekrytointiin täältä!

  1. Varmista nykyisiltä ryhmänjohtajilta jatkavatko he pestissään seuraavalla kaudella
  2. Jos johtaja jää ilman johdettavaa ryhmää ikäkausisiirtymän vuoksi, kannattaa sopia uuden ryhmän johtamisesta jo nyt
  3. Onko uudelle sudenpentulaumalle jo johtajat? Voisiko peräti perustaa kaksi uutta laumaa

Kalenteri ja muut päivitettävät asiat

Ovatko tarvittavat tapahtumat, retket, vaellukset, purjehdukset ja muut kaikkien kalentereissa? Tarkistakaa onko tapahtumilla johtajat ja heillä homma hanskassa ja hyvä mieli. Tarkistaa onko syksyllä alueellisia tapahtumia, osallistutteko, oletteko ehkä jopa luvanneet jotain?
Koulutukset ja tapahtumat löydät kaikki yhdestä paikasta, partion tapahtumakalenterista. Tsekkaa myös oman piirin tapahtumaviestintä!

Päivitä nettisivut ajantasalle! Päivitä lippukunnan nettisivuille tieto ryhmistä, joissa on tilaa, tieto avoinna olevista pesteistä ja sen henkilön yhteystiedot, jolta saa lisätietoa. Kerro, milloin ja missä toimintaan pääsee tutustumaan. Jos tuntuu siltä, että lippukunnan verkkosivut olisi hyvä tuoda muutenkin 2020-luvulle, tutustu partion uuteen nettisivupohjaan täällä. On hyvä muistaa, että uusia jäseniä tavoiteltaessa nettisivut ovat tärkein viestintäkanava!

Päivitä myös Kuksa! Kuksa on tärkeää pitää ajantasalla pestien ja ajankohtaisten tietojen osalta mm. sujuvan tiedonkulun vuoksi. Mutta tiesitkö, että Kuksan kautta tulee myös paljon tietoa Liity partioon -sivulle, jos uudet jäsenet etsivät tietoa? Tarkista päivitettävät tiedot ja ohjeet päivitykseen täältä. Myös toimisto auttaa tässä mielellään!

 

Varmista, että uudet jäsenet pääsevät mukaan

Uusien jäsenten säännöllinen mukaan ottaminen on suoraan verrannollista siihen, riittääkö lippukunnassa tulevaisuudessa jäseniä ja johtajistoa.

Onko teillä jonossa uusia jäseniä? Muistattehan huolehtia lippukuntanne jonosta ja seurata alueenne vapautuvia jäsenhakemuksia. Liity partioon –sivuston kautta tehdyt jäsenhakemukset näkyvät teillä Kuksassa. Alueellinen yhteistyö on jonojen purkamisessakin valttia. Jos kaikki jonossa olevat eivät mahdukaan teidän lippukuntaan, vapauttakaa hakemukset ja huikatkaa tästä naapurilippukuntaan tai vaikka alueelliseen WA-ryhmään. Näin saadaan mahdollisimman moni harrastuksen pariin alueella.

Ohjeet jonon käsittelyyn löytyy täältä. Myös Uudenmaan Partiopiirillä on valmiita viestipohjia jonoista viestimiseen ja huoltajien kontaktoimiseen.

Lähde lippukuntasi kanssa vierailulle lähialueen esikouluihin ja päiväkoteihin!  Hyödyntämällä esikoululaisten vierailua lippukuntien on helppo tapa hankkia uusia partiolaisia!  Se on loistava tapa syventää lasten kokemusta ja markkinoida omaa toimintaa. Parhaimmillaan vierailusta voi muodostua jatkuva yhteistyö esikoulun tai päiväkodin kanssa. Lisätietoa asiasta löydät täältä. Vierailusta kiinnostuneita päiväkoteja on pääkaupunkiseudulla kymmeniä. Ota siis yhteyttä aluetyöntekijään ja kysy lähitoimijoiden yhteystietoja!

Aloitustapahtuma kerää näkyvyyttä! Mikäli järjestätte aloitustapahtuman, tee siitä myös Facebook-tapahtuma ja jaa tapahtuma asuinalueesi Facebook-ryhmiin.

 

Aikuisrekry on aina ajankohtaista

Kontaktoi jonottajien huoltajat. Jos lippukuntaasi on jonoa, lähetä jonottajien huoltajille viesti ja houkuttele heidät mukaan ryhmänjohtajiksi. Muista myös tarkistaa oman alueesi vapautuneet jäsenhakemukset Kuksasta. Mallikirjeen huoltajille löydät täältä.

Uusia aikuisia lippukuntaan! Aikuiset ovat valtavan tärkeä voimavara lippukunnille. Mitä enemmän aikuisia toiminnassa on mukana, sitä enemmän lapsille ja nuorille voidaan tarjota mahtavaa partiotoimintaa! Aikuisrekrytointiin on valtavasti materiaalia ja vinkkejä, joita kannattaa lippukunnassa hyödyntää ja soveltaa vapaasti, lue lisää.

Hyväksi todettuja tapoja aikuisten mukaan saamiseen ovat mm. avoimet syksyn aloitustapahtumat tai päiväretket, perhepartioryhmän perustaminen sekä huoltajien mukaan pyytäminen.

Hyödynnä maksuton aikuisrekrytointimateriaali! Avoimiin tapahtumiin voi tilata lippukunnalle ilmaisen materiaalipaketin. Jos haluatte elokuulle kampanjamateriaalia, kannattaa ne tilata hyvissä ajoin, viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

Järjestä huoltajailta uusille vanhemmille ja kerro samalla, miten teidän lippukuntaan pääsee mukaan aikuisena. Ohjeet huoltajaillan järjestämiseen ja valmis Powerpoint -pohja muokattavaksi löytyy täältä.

 

Huolehdi johtajistosta <3

Jokainen johtaja ansaitsee kiitosta tekemästään vapaaehtoistyöstä. Jotta into ja jaksaminen säilyvät, kaipaa kovinkin tekijä huolenpitoa. Johtajahuolto on tärkeä osa ryhmän yhteishenkeä ja auttaa jokaista jaksamaan pestissään. Hirveesti valmiita ideoita ja esimerkkejä löydät esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sivuilta täältä: päpa.fi/johtajahuolto.

Huolehdi uusien johtajien perehdytyksestä. Uuden harrastuksen aloittaminen on ihan yhtä jännittävää ja uutta kuin vaikkapa uudessa työpaikassa tai koulussa aloittaminen. Älä anna rekrytoinnin vaivan valua hukkaan sillä, etteivät uudet tyypit löydä paikkaansa ryhmässä. Paljon vinkkejä perehdytykseen löydät täältä.

Ohjaa uudet aikuiset Tervetuloa partioon -kurssille! Terkkukurssit on suunnattu uusille aikuisille perehdytyksenä partion saloista. Kannusta uudet aikuiset mukaan piirin kursseille, löydät ne tapahtumakalenterista.

 

Apuja ja valmista materiaalia

Hyödynnä markkinoinnissa partion materiaaleja. Partion materiaalipankista löydät some-kuvien lisäksi paljon muutakin markkinointimateriaalia rekrytoinnin tueksi.

Lippukunnan kasvu ja jäsenhakinta aiheisen sivun löydät täältä.

Ohjeita ja ideoita lippukunnan markkinointii ja viestintään löydät täältä.

 

 


Kuva: Iida Korpela

Kiitokset PäPaan hyvästä pohjatekstistä!