Hyödynnä lippukuntasi kanssa Esikoulujen partioviikko

Esikoulujen partioviikko on mainio tilaisuus innostaa lapsia ja heidän huoltajiaan tutustumaan partioon. Partioviikolla esikoululaiset pääsevät tutustumaan partion jännittävään maailmaan esikouluille ilmaisen materiaalin avulla. Esikoulut voivat tilata itselleen materiaalin, joka sisältää aktiviteetteja koko viikoksi.

Esikoulujen partioviikko on suunniteltu hyödyttämään lippukuntien syksyn kasvua. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni esikoululainen tutustuu partioon kevään aikana. Jotta partiosta innostuneet lapset ja heidän huoltajansa löytävät partion, kannattaa lippukuntien olla myös itse aktiivisia. Tälle sivulle on koottu parhaat vinkit Esikoulujen partioviikon hyödyntämiseen. Tee näistä kaikki tai poimi omalle lippukunnallesi sopivimmat keinot.

Hyödynnä vinkit

Esikoulujen partioviikkoon voi ilmoittautua joulu-tammikuun aikana. Lippukunnan kannattaakin siis olla lähimpään esikouluun yhteydessä jo tammikuun aikana ja tarkistaa, tietäähän henkilökunta kampanjasta. Esikouluille lähtee valtakunnallisesti markkinointiviestejä, mutta syystä tai toisesta viestit eivät aina tavoita kaikkia esikouluja. Samalla, kun tarkistatte, että esikoulussa tiedetään kampanjasta, voitte jo sopia kevään yhteistyöstä ja vaihtaa yhteystietoja.

Sovi 1-2 tunnin vierailu esikouluun partioviikolle tai johonkin muuhun lippukunnalle sopivaan ajankohtaan. Vierailuun voi liittyä joko valmiin materiaalipaketin mukaista tekemistä tai jotain ihan muuta: leikkejä, pieni päiväretki tai partiotietoiskuja vanhemmille. Vaikka esikoulu ei ole mukana kampanjassa, voitte silti tehdä vierailun ja hyödyntää valmiita kampanjamateriaaleja vierailussa. Monet esikoulut toivovat, että saavat partiolaisia vierailulle esikouluun.

Lasten huoltajat saattavat alkaa miettiä syksyn harrastuksia jo loppu keväästä tai viimeistään kesällä. Viekää siis lippukuntanne yhteystiedot lähimpään esikouluun, jotta huoltajien on helppo löytää teidät.

Kutsukaa esikoululaiset ja heidän huoltajansa jo keväällä tutustumaan lippukunnan toimintaan. Voitte tarjota perheille mahdollisuuden tulla mukaan vaikkapa päiväretkelle tai sudenpentujen koloiltaan. Kiinnostuneille perheille voi näyttää, millaista partio on sudenpennuille ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa aikuisille vapaaehtoisille.

Videon voi lähettää, jos ette pääse tekemään vierailua tai vierailun jälkeen tervetulotoivotuksena. Tehkää esikoululaisille tervetullut olo.

Järjestäkää oman lippukunnan tai lähilippukuntien kanssa yhteistyössä Esikoulujen partioviikon päätöstapahtuma ja kutsukaa esikoululaiset perheineen tutustustumaan partioon. Tapahtuman voi järjestää Partioviikon jälkeen, kun lippukunnalla on siihen sopivasti aikaa. Tapahtuman voi myös suunnitella yhteistyössä esikoulun kanssa. Sen ohjelmaan voi hyödyntää kampanjamateriaaleja.

Esikoulujen partioviikkoon osallistuminen on helppo tapa luoda hyvät suhteet ja verkostot paikallisiin esikouluihin. Kampanja on tilaisuus markkinoita lippukunnan toimintaa sekä mahdollisille tulevan syksyn sudenpennuille että heidän huoltajilleen. Ja vaikkei esikoulusta sitten tulisikaan ryhmittäin uusia sudenpentuja, saavat lapset kuitenkin vierailun verran toiminnallisia partiokokemuksia. Sekin on tärkeää!

Kampanjan materiaali

  • Opettajan opas sisältää ohjeet viikon aikana tehtäviin aktiviteetteihin. Aktiviteetit on lajiteltu oppaaseen esikoulun opetussuunnitelman tavoitteiden mukaan. Oppaassa on myös ohjeita partiotapoihin ja lukuisiin leikkeihin.
  • Jokainen lapsi saa oman tehtäväkortin, johon kerätään tarroja viikon aikana. Lapset saavat myös partioharrastuksesta kertovan kirjeen kotiin vietäväksi.
  • Lippukunnat voivat hyödyntää Esikoulujen partioviikon materiaalia jatkossakin ja kampanjaan osallistuminen tuo lippukunnalle arvokasta kokemusta sidosryhmäyhteistyöstä ja kumppanuuksien hoidosta. Osallistuminen todella kannattaa!
  • Esikoululaisten partioviikon materiaalit partion materiaalipankissa

Lisätietoa kampanjasta

Omasta piiritoimistostasi saat tiedon siitä, onko lähialueenne esikoulut mukana Partioviikossa. Vierailun voi toteuttaa joka tapauksessa – oli lähin esikoulunne mukana tai ei!

Lisätietoa Esikoulujen Partioviikosta ja kaikki kampanjan materiaalit löytyvät osoitteesta partio.fi/esikoulut