Se, että partiossa on kivaa, riippuu paljon oman lippukunnan yhteishengestä. Yhteishenkeen vaikuttavat kaikki partiolaiset lippukunnassa. Kiitos sinulle, joka rakennat lippukunnastasi ryhmää, jossa on hyvä olla! Sinä, tavallinen lippukuntapartiolainen, olet niin tärkeä, että haluamme omistaa tämän lehden sinulle. Tämä lehti olkoon kunnianosoitus kaikille lippukunnille ja lippukunnissa toimiville!

Tiesitkö, että Suomessa oli vuonna 2019 jopa 699 toimivaa lippukuntaa? Pääset lukemaan siitä jutussa Lippukunnat ovat partiotoiminnan ydin. Lippukunta vaikuttaa paljon siihen, miltä partion harrastaminen tuntuu. Siksi lippukunnan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Myös kesken kaiken voi vaihtaa lippukuntaa, mikäli siltä tuntuu. Olemme koonneet vinkkejä uutta lippukuntaa etsiville sekä lippukunnille uusien jäsenten vastaanottamiseksi jutussa Viisi vinkkiä lippukunnan vaihtamiseen ja uusien jäsenten vastaanottamiseen.

Oma lippukunta voi parhaimmillaan tuntua kuin perheeltä. Partioarjen sankariksi, jutussa Perhepartiolaiset ovat innostuneet retkeilystä, nostaneet tässä lehdessä perhepartion johtajat. Perhepartio mahdollistaa monissa lippukunnissa sekä aikuisten että perheen pienimpien harrastamisen. Partio kuuluu ehdottomasti kaikille!

Tämä on tällä erää viimeinen journalistinen Partio-lehti. Samalla se on viimeinen lehti meille päätoimittajille ja monille toimituksen jäsenille. Ensi vuonna tätä lehteä tekee uusi toimituskunta, ja samalla lehti muuttuu hieman. Kerromme lehden muutoksista jutussa Uudistuva Partio-lehti: kohti parempaa jäsenviestintää? Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja siitä, että olette aktiivisesti lukeneet Partio-lehteä!

Lopuksi haluamme vielä kiittää koko Partio-lehden toimitusta:

Kiitos Partio-lehden toimittajat hyvistä jutuista. Olette tarttuneet rohkeasti haastavimpiinikin aiheisiin, uskaltaneet ottaa kantaa ja tuoneet ilmi epäkohtia partiossa.

Kiitos valokuvaajat, jotka olette kiertäneet ympäri Suomea erilaisissa tapahtumissa tekemässä timanttista kuvajournalismia. Ilman teitä emme olisi selvinneet. 

Kiitos kuvittajat, joiden ansiosta lehti on näyttänyt upealta ja visuaaliselta. Olette herättäneet tekstit eloon.

Partio-lehden toimituksesta on löytynyt paljon ammattitaitoa ja –osaamista. Ideoita ja rohkeutta. Kekseliäisyyttä ja luovuutta. Olette olleet mukana tekemässä kovaa journalismia! Monet huipputoimittajat Suomessa ovat aloittaneet uransa Partio-lehdestä. Myös te ponnistatte vielä pitkälle, niin journalismin parissa kuin muillakin aloilla.

Rakkaudella Päätoimittajat Laura ja Susanna