Yleinen Jäsenhankinta

Jäsenhankinta mielessä myös poikkeusoloissa

Normaalisti tähän aikaan vuodesta kannustaisimme lippukuntia täydentämään ryhmät, menemään kouluihin, pitämään kaverikokoukset ja ottamaan sankoin joukoin uusia jäseniä kaikkiin ikäkausiin. Noh. Vanhat keinot eivät toimi nyt.

Kasvu on silti pidettävä mielessä

On moneltakin kannalta tärkeää, että lippukunta kasvaa, ja pidetään huolta siitä, että porukkaa on riittävästi jokaiseen ikäkauteen. Poikkeukselliset olot tulevat näkymään lippukunnan jäsenrakenteessa, jos asiaan ei kiinnitetä huomiota. Koitetaan siis helpottaa niitä, jotka toimivat lippukunnan johdossa kymmenen vuoden päästä ja kääritään hihoja jäsenhankinnan eteen, vaikkei tilanne aivan optimaalinen olekaan.

Mitä siis voit tehdä

1. Pidä mukana

Huolehdi siitä, että ryhmillä ja johtajistolla pysyy yllä ryhmähenki, ja toimintaa on edes pienellä tasolla, vaikka sitten etänä tai whatsapp-ryhmässä yhteyttä pitäen. Nyt olisi tärkeää, etteivät jäsenet katoa toimimattomuuden takia, jotta heitä on vielä jäljellä, kun pääsemme jatkamaan toimintaa normaalisti.

Käytä rohkeasti etämenetelmiä ja sovella. Vinkkejä on , vaikkapa täällä. Johtajisto voi nauttia toistensa seurasta ja kivasta tekemisestä myös etänä. Kaikkia väsyttää jo teamsin äärellä nuhjuuntuminen, mutta etätoiminta voi olla paljon muutakin. Miten olisi kokkisota, johon jokainen osallistuu kotoaan, tai vaikka jonkinlainen haaste?

2. Pysy mielessä

Pidä partio ja lippukunta paikallisten ihmisten mielissä. Partiota voi markkinoida muutenkin, kuin pystyttämällä teltan torille ja juttelemalla. Miten olisi heijastinpolku tai valokuvasuunnistus lähialueen perheille?

Vikalla rastilla voi mainita, että tämän radan tekivät alueen partiolaiset, tervetuloa mukaan, sekä ohje miten toimia mukaan päästäkseen. Rastiratoja voi mainostaa vaikka alueen facebook-ryhmässä, kirjaston, kaupan ja koirapuiston ilmoitustauluilla ja lippukunnan omissa kanavissa. Myös ensimmäisen rastin voi merkitä näkyvästi ja liittää mukaan kuvauksen siitä, mikä on kyseessä ja miten edetä.

3. Perusta perhepartioryhmä

Ryhmä voi toimia niin, että ohjeistukset ja yhteydenpito hoituvat etänä, ja perheyksikkö toimii kotona tai vaikka lähimetsässä. Perhepartio-ohjelman ja paljon muuta apua löydät täältä, heti ekana perhepartio-ohjaajan opas ja opas lippukunnalle perhepartion perustamiseen.

4. Kutsu mukaan ja täydentäkää ryhmiä kaikesta huolimatta

Ihmisillä on kaipuu kuulua ryhmään, ja kaikilla pilkistää jo toivo normaalimmasta elämstä. Samoin moni on löytänyt innostuksen retkeilyyn. Nyt on siis aivan hyvä aika kertoa heille, että partioon pääsee mukaan milloin vain ja minkä ikäisenä vain. Some on tällä hetkellä yksi parhaista työkauluista markkinointiin!

Aikuirekry onnistuu etänäkin. Nyt kevään aikana on hyvä tavoittaa ihmiset ja ottaa heidät mukaan joukkoon. Kesällä päästään ehkä jo leireilemään ja syksyn tullen voivat uudet ryhmät aloittaa ryminällä, kun vetäjät on olemassa. Lue tästä vinkit.

5. Osallistu kevään yhteisiin kampanjoihin

  • Alkuvuodesta voit jakaa uutista partioharrastuksesta ja tämän hetken tilanteesta.
  • Partioviikon tienoilla huhtikuussa tehdään taas yhteistä aikuisrekryä. Ole kuulolla partion kanavissa ja tsekkaa lisätietoja täältä.
  • Eskarikampanja valtaa päiväkodit keväällä, silloin on tarjolla partiosta innostuvia ekalle menijöitä joka lippukuntaan.

6. Hae mukaan kasvun treeniohjelmaan

Kasvun treeniohjelma on uudenlainen tapa saada tukea oman lippukunnan näköiseen kasvuun. LIppukunnille tarjotaan treeniohjelmia ryhmittäin, jotka on määritelty lippukunnan koon ja alueen kasvupotentiaalin mukaan. Ensimmäisenä aloittavat isot lippukunnat, joilla on iso kasvumahdollisuus. Lisätietoja täältä. Jos oman ryhmäsi aika ei ole vielä, saat kyllä apua kasvuun myös piirin lippukuntakoordinaattorilta tai valmentajalta!