Lotta Tuominen, 17, on oppinut Partio-lehdessä kaikenlaista tärkeää, kuinka miten kirjoitetaan horoskooppiennustuksia. Kootessaan Vapaaehtoisten viikon juttusarjaa Tuominen tutustui joukkoon muita partion vapaaehtoisia, jotka ovat kaikki aika siistejä tyyppejä.

Kun kirjoitin juttusarjaa Suomen Partiolaisten vapaaehtoisista, sain taas kerran muistutuksen siitä, mikä partiossa on kaikista hienointa: partiolaiset itse. Ennen kaikkea he ovat joukko ihmisiä, joilla on hullu määrä energiaa ja halu tehdä maailmasta parempi paikka.

Haastatellessani jutuissa esiintyLotta Tuominen nauraaviä henkilöitä oli hauska huomata, että minulla ja jokaisella heistä oli jotakin yhteistä. Kuten Miikaelille, myös minulle on tärkeää tarjota hyvä harrastus tämän päivän sudenpennuille ja seikkailijoille. Me Aten kanssa pidämme verkostoitumisesta, kun taas Salla ja minä koemme, että partiossa saamme olla juuri sellaisia kuin olemme. Annakaisalla, Nikolla ja minulla sen sijaan on yhtä vahva usko siihen, että nuoret kykenevät mihin vain.

En tuntisi näitä henkilöitä, jollei partiopolkuni olisi kolme vuotta sitten haarautunut kohti keskusjärjestöä. Minä ja vartiokaverini satuimme tuolloin huomaamaan, että seuraavan kesän Roihu 2016 -leirille etsittiin somettajia, ja jotenkin me onnistuimme nappaamaan porukallemme YouTube-pestin.  Partiouniversumini laajeni hetkessä, kun ymmärsin, miten paljon partiolaiset saavat aikaan lippukuntien ulkopuolella.

Partiouniversumini laajeni hetkessä, kun ymmärsin, miten paljon partiolaiset saavat aikaan lippukuntien ulkopuolella.

Uusien partioulottuvuuksien ja somejuttujen innoittamana ajauduin YSP-kurssille ja sieltä nykyiseen pestiini Partio-lehdessä. Toimituksemme on täynnä kovan tason osaajia, joiden ansiosta minustakin on kehittynyt roimasti entistä parempi kirjoittaja. Olen oppinut ainakin vastaanottamaan rakentavaa palautetta – se ei koskaan ole ollut vahvuuteni – sekä kirjoittamaan A-luokan laatujournalismia eli horoskooppiennustuksia. Ainakin yhden ihmisen kohdalla tähtikarttani osuivat nappiin!

Päätin jokaisen haastattelun kysymykseen siitä, mitä haastateltavat sanoisivat Baden-Powellille, jos saisivat mahdollisuuden keskustella hänen kanssaan. Tässä kohtaa samaistuin Saaraan,  joka ilmoitti, että aivan ensimmäiseksi hän tahtoisi sanoa kiitos. Näin meidän kuuluisi toimia myös, kun kohtaamme muita partion vapaaehtoisia. BP:lle kuuluu kunnia partion perustamisesta, mutta on meidän kaikkien ansiota, että se on näin hieno harrastus.

 

Keskiviikkona 5. joulukuuta vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää ja sen kunniaksi nostamme esiin vapaaehtoistyön sankareita. Partio on harrastus ja vapaaehtoistyö, joka antaa paljon ja jossa oppii aina uutta! Suomen Partiolaisten avoimia vapaaehtoispestejä voi hakea 22.11.-10.12.2018. Perehdytys tehtäviin järjestetään tammikuussa 2019. Tule mukaan! Avoimet pestit: partio.fi/pestit