Lippukunnassamme juhlistetaan merkkitapahtumia tai saavutuksia riittävästi

Onnistumisten juhlimista ei kannata unohtaa arjen kiireiden keskellä, vaan luoda käytännöt siihen, miten saavutukset huomioidaan.

Huomioi onnistumiset ja saavutukset

Joskus yhteiset kokoukset uhkaavat kulua haasteiden selvittämiseen ja onnistumiset jäävät mainitsematta. Oliko syysretkellä ennätysmäärä osallistujia tai maistuiko tikkupulla erityisen hyvältä? Muista huomioida nämä ja kiittää tekijöitä! Kippistäkää mehulaseilla, kun iso tapahtuma on ohi tai lippukuntaan on saatu perustettua yksi sudenpenturyhmä lisää.

Jokaisen on hyvä säännöllisesti huomata, että omalla työllä on merkitystä ja muutkin ovat sen huomanneet. Voitte tehdä vaikka kuulumiskierroksen ja antaa jokaiselle tilaisuuden myös kertoa, missä itse kokee onnistuneensa.

Muista merkkipäivät

Myös henkilökohtaiset juhlahetket ovat tärkeitä. Lauletaanko synttärinä, käydäänkö valmistujaisissa lippukuntaporukalla ojentamassa nimikoitu kuksa, onnitellaanko lapsen saanutta kukkakimpulla, lähetetäänkö jouluna joulukortit ja henkilökohtainen kiitos jokaiselle mukana olleelle? Kuinka hyvä mieli tuleekaan siitä, kun itselle tärkeä joukko huomioi juuri sinut.

Luokaa perinteitä sille, miten merkkipäiviä muistetaan. Tähän ei tarvita isoja rahoja tai kalliita lahjoja. Ajatusta välittämisestä ja mukanaelämisestä voi välittää monin keinoin! Pienikin huomionosoitus tuntuu ihanalta. Mikä on just se teidän juttu?

Jutelkaa siitä, minkälaisia perinteitä haluatte luoda (ja jaksatte ylläpitää!). Muistakaa huomioida tietysti myös tasapuolisuus. Auttaisiko synttärikalenteri johtajahuoneen seinällä alkuun?