Haku partion yhteiskuntasuhde-traineekoulutukseen on käynnissä!

Hei sinä vaikuttamisesta kiinnostunut 16-25-vuotias partiolainen! Tule oppimaan, miten maailmaa muutetaan Suomen Partiolaisten järjestämään y-traineekoulutukseen!

Yhteiskuntasuhde-trainee koulutuksen jälkeen tiedät, miten yhteiskuntamme päätöksiä tehdään sekä osaat itse vaikuttaa niihin! Opit kansallisesta päätöksenteosta eduskunnassa sekä erilaisista nuoria ja partiota koskevista poliittisista teemoista.

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkästään yhteiskuntaopin peruskurssi, vaan opit samalla olennaisia vaikuttamisen taitoja kuten esiintymistä, argumentointia ja päättäjien kohtaamista. Tärkeä vaikuttamisen taito on myös se, miten saamme muut mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä kanssamme –siksi osana koulutusta osallistujat järjestävät omalla alueella kaikille nuorille avoimen tilaisuuden. Näissä tilaisuuksissa etsitään keinoja vahvistaa nuorten ääntä heidän omalla kotiseudullaan. Koulutuksen valtakunnallisilla lähijaksoilla saat eväät myös tämän tilaisuuden järjestämiseen.

Koulutukseen kuuluu kaksi koko ryhmän viikonlopputapaamista Helsingissä (7.-9.9. ja 26.-28.10.) sekä osallistuminen SuomiAreenalle Porissa heinäkuussa 2019.

Sinulta odotamme reipasta ja uteliasta asennetta sekä aitoa halua rakentaa yhteiskuntaa, jossa nuoria kuullaan ja kuunnellaan. Vaikuttamisen tavat ovat monet, joten kuka tahansa voi olla vaikuttaja.

Mukaan valitaan hakemusten perusteella 30 osallistujaa. Hakemalla mukaan sitoudut osallistumaan koulutuksen lähijaksoihin sekä järjestämään osana koulutusta oman tapahtuman. Nuoret ovat moninainen joukko, joten myös me painotamme valinnoissa moninaisuutta. Tästä syystä toivomme hakijoiksi eritaustaisia partiolaisia ympäri Suomen. Osallistujille ei aiheudu kustannuksia koulutukseen osallistumisesta, sillä matkat, majoitus ja ruokailut korvataan.

Hae mukaan y-traineeksi tällä lomakkeella 10.6. mennessä. Ilmoitamme valinnoista 21.6.2018 mennessä.

Lisätietoja:

Y-traineekoulutuksen johtaja Annakaisa Tikkinen, annakaisa.tikkinen@partio.fi
Edunvalvontakoordinaattori Helka Otsolampi, helka.otsolampi@partio.fi

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta ja toteutetaan yhteistyössä eduskunnan partioparlamentaarikkojen kanssa. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Kuvassa Erasmus+ logo