Alaleirimestari Finnjamboree Kajo 2022

Haemme Kajolle alaleirimestareita tai -mestaripareja suunnittelemaan ja toteuttamaan leirilippukuntien ikimuistoista leirikokemusta. Kajolla osallistuvat lippukunnat muodostavat leirilippukuntia, jotka majoittuvat kylissä. Kylät muodostavat alaleirin, joita Kajolla on yhteensä kuusi. Alaleirimestarina pääset suunnittelemaan ja vastaamaan alaleirien ja kylien toimivuudesta ja lippukuntien viihtyvyydestä. Yhdessä kaikkien alaleirimestarien kanssa suunnittelemme kevään 2021 aikana alaleirin konseptin ja leirilippukuntien tukemiseen valmentamisen mallin, joita tulemme toteuttamaan leirillä. Alkusyksystä 2021 pestataan alaleireihin valmentajat, joita alaleirimestarit pääsevät perehdyttämään syksyn aikana. Yhdessä valmentajien kanssa tuemme leirilippukuntia leiriin valmistautumisessa kevään 2021 aikana. Leirillä alaleirimestari on valmentajien luottohenkilö, joka tukee, ohjaa ja sparraa leirin arjen pyörittämisessä. Alaleiri-osa-alueen vastuulle kuulu esimerkiksi seuraavia asioita: leirilippukuntien ja leiriarjen tukeminen, päiväohjelman suunnittelu, leirilippukuntien viestintä, majoitusalueiden organisointi.

Tukena alaleirimestareilla on alaleiripäälliköt, joiden kanssa yhdessä viemme asioita eteenpäin.

Tärkeitä rajapintoja leiriorganisaatiossa ovat Osallistujat-osa-alueen Saavutettavuus- ja KV-tiimit sekä Osallistujapalveluiden tiimi, joka huolehtii alaleireihin tarvittavia palveluja. Yhdessä Elämyksen Leirikokemus-tiimin kanssa luomme järkevän kaavan, jossa alaleireille on sopivasti majoitustilaa.

Voit kertoa hakemuksessa asioita, joita erityisesti haluat tässä pestissä päästä toteuttamaan ja mihin haluat päästä vaikuttamaan, jotta lippukuntien suurleirikokemus olisi entistä parempi.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Suunnittelussa ja toteuttamisessa otamme huomioon osallistujien ja lippukuntien erityispiirteet ja -tarpeet, joten näihin tulemme tarvitsemaan kokemusta. Hyviä oppimisen paikkoja on varmasti ollut esimerkiksi useamman lippukunnan leirien johtaminen, kansainvälisten vieraiden hostaaminen leirilippukunnassa, lippukuntien valmentaminen ja aluetyö, aikaisempien suur- tai piirileirien alaleiri- tai kyläpestien hoitaminen, vain joitakin esimerkkejä antaaksemme. Toivomme vahvaa partiokokemusta, jossa olet kerryttänyt johtajuus-, yhteistyö- ja organisointitaitojasi. Näitä tämä pesti myös vahvistaa edelleen.

Alaleirimestarin pestissä pääset tutustumaan partiolaisiin ja partion tekemisen tapoihin yli piirirajojen, ja moninaisuuden ymmärtämisestä on myös hyötyä alaleiripestissä toimiessa. Lisäksi hyötyä pestissä on toisen kotimaisen kielen (suomi/ruotsi) taidosta sekä englannin kielen taidosta, sillä pesti voi tarjota mahdollisuuksia leirin eri osallistujaryhmien kanssa toimimiseen pestattavan toiveiden mukaisesti.

Alaleirejä johdetaan pareittain, joten voit hakea pestiä valmiin parin kanssa, mutta myös ilman paria.

Pesti sopii erilaisissa elämäntilanteissa oleville ja eri puolilla Suomea asuville, koska toimimme pääasiassa O365 ympäristössä ja hyödynnämme paljon Teams-kokouksia. Teams-kokouksia pidetään noin 1-2 kertaa kuukaudessa ja livetapaamisia pyrimme järjestämään 2-3 vuodessa. Asioita edistetään myös kokousten välissä, joten voit itse vaikuttaa paljon pestin ajankäyttöön.

Lisätiedot

Lisätietoja pestistä antavat alaleiripäälliköt Anna Oksman (anna.oksman@partio.fi, 0400859436) ja Tiina Riihilahti-Jylhä (tiina.riihilahti@partio.fi, 0504653722). 
Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä ja haastattelemme hakijoita jo hakuajan aikana.

Täytä hakemus