E-KP Lippukuntatuesta vastaava hallituksen jäsen

Lippukuntatuesta vastaava hallituksen jäsen vastaa lippukuntatuen ryhmän ja valmentajien toiminnasta.

Valmentajapestin valtakunnallinen uudistus tuo ryhmän toimintaan muutoksia. Muutoksen myötä valmentajien työskentelytapa muuttuu enemmän valmentamiseksi ja lippukuntien perustuesta vastuu siirtyy työntekijälle. Hallituksen jäsenenä olet vaikuttamassa siihen, millaiseksi lippukuntatuki ja valmentaminen rakentuu Etelä-Karjalan Partiolaisissa.

Halutessaan voi toimia myös itse valmentajana lippukuntien kehitystavoitteissa projektiluontoisesti. Hallituksen jäsen tekee tiivistä yhteistyötä työntekijöistä erityisesti järjestökoordinaattorin kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään myös mm. seppomestarin kanssa.

Lippukuntatuen ministeri osallistuu piirin ansiomerkkiryhmän kokouksiin 4 kertaa vuodessa.

Pestiin kuuluu osallistuminen piirihallituksen yleiseen työskentelyyn. Hallitus kokoontuu noin 10 kertaa vuodessa, jonka lisäksi muutama viikonloppu vuodessa.

Hallituksen jäsen osallistuu SP:n laajennetun aluevaliokunnan työskentelyyn noin 4 pv vuodessa. Pestiin tukea ja ideoita saa myös tekemällä yhteistyötä palvelualueen muiden piirien lippukuntatuen tekijöiden kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Vaikka kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi ja pesti kasvattaa tekijäänsä, on erityisesti lippukunnanjohtamiskokemuksesta, yhteistyötaidoista ja ryhmänjohtamisen taidoista tässä pestissä ehdottomasti hyötyä. Tärkeää on myös uskaltaa pyytää apua silloin, kun sitä tarvitsee. Partionjohtajan peruskurssi on hyvä olla suoritettuna. Esimerkiksi johtokolmikkopestissä toimiminen ja partion toiminnan tunteminen antavat hyvät valmiudet pestiin.

Valmentajakoulutuksen käymistä suositellaan, mutta sen voi käydä myös pestin aikana.

Lisätiedot

Lippukuntatuesta vastaava hallituksen jäsen Laura Tiainen, 040-820 5225

Myös piirin toimintaohjesääntö ja piirin säännöt kuvaavat tehtävää tarkemmin

Ole yhteydessä nykyisiin piirihallituksen jäseniin tai täytä oheinen hakulomake ilmaistaksesi halukkuutesi toimia piirinjohtajana. Hakulomakkeen vastauksista kootaan ehdokasesittelyjä piirin viestintään. Hakulomakkeen kysymykset: 
1. Kuka olet ja mistä tulet
2. Kerro lyhyesti oman partiopolkusi pääkohdat
3. Miksi hallituspesti kiinnostaa
4. Millainen on sinulle luonteva rooli ryhmässä

Varsinaisen valinnan tekee piirin syyskokous 30.10.2022. 

Täytä hakemus