J-SP Yhteiskuntasuhteista ja taloudesta vastaava hallituksen jäsen

Yhteiskuntasuhteista ja taloudesta vastaava ministeri osallistuu aktiivisesti yhteiseen hallitustyöskentelyyn ja johtaa yhteiskuntasuhde- ja talousryhmän puheenjohtajan kanssa talous ja y-suhteiden toimintaa piirin alueella. Y&T-ministeri vastaa mm. toiminnanalan toiminnansuunnittelusta ja budjetoinnista ja näiden seurannasta. Ministerinä pääset myös osallistumaan Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhteiden tekijöiden toimintaan.

Talouden ja yhteiskuntasuhteiden toiminnanalan tehtävä on:
-Tukea piirin johtoa talouden suunnittelussa ja seurannassa
-Kehittää piirin varainhankintaa ja laatia pitkän tähtäimen taloussuunnitelma
-Turvata partiotoiminnan asema merkittävänä toimijana partiopiirin alueella
-Tarjota tukea yhteistyösuhteiden kehittämiselle niin piiri kuin lippukuntatasolla
-Toteuttaa piirin yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja edunvalvonnan tavoitteita

Tukena sinulla on pestissäsi toiminnanalasi muut tekijät, piirihallitus ja partiotoimihenkilöt piiritoimistoilla.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Ministerin pestiin tarvitaan yhteistyö- ja kommunikointitaitoja. Pestissä kaivataan hyviä istumalihaksia, sillä pestiä hoidetaan pääasiassa sähköpostin ja etäyhteyksien välityksellä, vaikka toivottavasti seuraavan kauden aikana myös tapaamiset yhteistyökumppaneiden kanssa onnistuvat ilman etäyhteyksiä. Yhteiskuntasuhde- ja talousryhmä on vielä alkutaipaleella, joten toimintaan kaivataan reippaasti uusia näkemyksiä ja mielipiteitä.

Ajallisesti pesti vie parista tunnista muutamaan tuntia viikkoon. Keväällä ja syksyllä piirin toiminta on aktiivisempaa, kesäaikaan rauhallisempaa. Piirihallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuoteen ja pestiin liittyviä viikonloppuja on arviolta noin neljä keväällä, yksi kesäaikaan ja neljä syksyllä.

Ministeripestissä johdat sekä itseäsi että muita. Partionjohtajan peruskoulutus, kokemus johtamistehtävistä ja organisoinnista sekä osaaminen talouden tai yhteiskuntasuhteiden parissa katsotaan eduksi.

Lisätiedot

Piirin varajohtaja Miksu Saksman, miikael.saksman(at)partio.fi, y&t-ministeri Jonni Nykänen, jonni.nykanen(at)partio.fi.

Puhelinnumerot saa tarvittaessa pyytämällä piiritoimistoilta.

Pestiin asetutaan ehdolle ottamalla yhteyttä piirin varajohtajaan miikael.saksman(at)partio.fi. Varsinaisen valinnan hallituksen jäsenistä tekee piirin syyskokous 31.10.2021.

Täytä hakemus