Samoajaluotsi / Finnjamboree Kajo 2022 (164kpl)

Ovatko samoajat sinulle sydäntä lähellä? Etkö ole lippukunnassa päässyt tai uskaltanut aloittaa samoajaluotsin pestissä? Nyt on mahdollisuutesi kokeilla samoajaluotsin pestiä suurleirin vilskeessä.

Kehittämö huolehtii nimensä mukaisesti leiriläisten kehittymisestä pestissään ja pestin ulkopuolella, sekä osaamisen tunnistamisesta ja leiriläisten henkisestä hyvinvoinnista. Kehittämössä pääset vaikuttamaan onnistuneeseen leirikokemukseen tukemalla jaksamista ja uuden oppimista. Luotsaus on yksi Kehittämön osa-alueista ja iso osa leiriä ja leiriläisten arkea. Luotsaus tekee tiivistä yhteistyötä lähes kaikkien muiden leirin osa-alueiden kanssa.

Samoajaluotsina tuet samoajia pesteissään, leirin arjessa ja partiolaisena ja ihmisenä kasvamisessa. Tärkeä tehtäväsi on tukea samoajia oman osaamisen ja kehittymisen tunnistamisessa. Samoajaluotsi on valmis auttamaan vartion ryhmähengen luomisessa ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa. Samoajaluotsilla on kaksi vartiota. Luotsi järjestää ennen leiriä ja leirin jälkeen etätapaamisen. Leirin aikana pidettävien samoajien ja vartioiden tapaamisten suunnitteleminen ja järjestäminen on sekin luotsin tehtävä. Vartiot eivät muodostu leirilippukuntien perusteella, joten pääset varmasti tutustumaan uusiin nuoriin. Saat tueksesi samoajaluotsikympin, muita samoajaluotseja, sekä luotsausmestarin. Älä siis huoli, yksin ei tarvitse tehdä! Pesti alkaa keväällä 2022 ja päättyy leirin jälkeen syksyllä 2022.


Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä jos kaipaat lisätietoja!

Lisätietoja antaa luotsausmestari Minni Koivisto (minni.koivisto@partio.fi)

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Samoajaluotsin pestissä on hyödyksi kokemus samoajien kanssa toimimisesta ja samoajaohjelman tunteminen. Ennen kaikkea toivomme, että olet hyvä kuuntelemaan, olet turvana ja tukena samoajille ja innostunut varmistamaan onnistuneen suurleirikokemuksen samoajille. Luotsin koulutusta sinulla ei vielä tarvitse olla, vaan voit hankkia sen leirin yhteydessä. Samoajaluotsin pestikuvaukseen voit tutustua täällä


Pesti edellyttää osallistumista samoajaluotsien yhteisiin suunnittelu-Teams-palavereihin. Lisäksi aikaa kuluu tapaamisten suunnitteluun ja johtamiseen.

Täytä hakemus