Sovelluskehityskymppi – Finnjamboree Kajo 2022


Sovelluskehityskympin tehtävänä Kajolla on leirin digitaalisten palveluiden, sovellusten taustajärjestelmien ja pienempien selainpohjaisten sovellusten kehitystyön koordinoiminen ja johtaminen.

Tässä pestissä pääset johtamaan modernin partioleirin osallistujille suunnattujen digitaalisen palveluiden ohjelmistokehitystä ja saat suuresti vaikuttaa partioleirin digisovellusten toteuttamiseen ja niiden tulevaisuuteen.

Vastuullasi on Kajon digipalveluiden sovellusten taustajärjestelmien (backend) ja selainpohjaisten sovellusten kehittämisen johtaminen. Johdat digipalvelutiimin sovelluskehittäjiä heidän tehdessään ohjelmistokehitystä ja vastaat heidän tukemisestaan ja informoinnistaan. Pestin alkuvaiheessa johdat myös mobiilisovelluskehittäjiä. Lisäksi saat itsekin kädet saveen koodaamisessa. Teet läheistä yhteistyötä erityisesti muun digipalvelutiimin kanssa ja koordinoit designereiden, tietoturvaosaajien ja testaajien yhteistyötä sovelluskehittäjien kanssa. Huolehdit myös ohjelmistokehityksen käytänteiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Sovelluskehityskympin pesti tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ja vaikuttaa modernin partioleirin ohjelmistokehitykseen ja tulevaisuuden suuntiin. Saat myös mahdollisuuden tavata muita teknologiasta innostuneita partiolaisia. Tästä pestistä on varmasti hyötyä myös omalla urallasi sovelluskehityksen ja sen johtamisen parissa.

Sovelluskehityskymppi toimii pestissä Palveluiden osa-alueen tiedonhallintaryhmän digipalvelutiimissä, johon kuuluu digipalvelumestareiden lisäksi muita kymppejä ja lukuisia eksperttejä. Pestissä tukenasi on digipalvelumestareiden lisäksi muu digipalvelutiimi. Lisäksi SP:n tietohallinto ja digiryhmä tarjoavat osaamistaan avuksiesi.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Tämä pesti alkaa toukokuussa 2021 ja päättyy leirin jälkeen alkusyksystä 2022.

Pestiin tulisi varata keskimäärin 4-6 päivää kuukaudessa erilaisiin digipalveluiden ja tiedonhallinnan kokouksiin ja sovelluskehittäjien johtamistyöhön. Lisäksi saat käyttää haluamasi määrän aikaa omatoimiseen pestin suorittamiseen ja ohjelmistokehitykseen.

Tässä pestissä et välttämättä tarvitse aikaisempaa partiokokemusta. Sitä oleellisempaa on osaaminen tai näkemys digitaalisten palveluiden sovelluskehitykseen.

Toivottavia/suotavia kykyjä ja omainaisuuksia:
  • Ymmärrys modernista sovelluskehityksestä ja sen erityispiirteistä
  • Kokemus ohjelmistokehityksestä modernilla web/palvelinohjelmointikielellä, esim. JavaScript
  • Ymmärrys digitaalisten sovellusten eri osista ja niiden kommunikoinnista

Eduksi katsotaan:
  • Kokemus ohjelmistokehitystä tekevien ihmisten johtamisesta
  • Kokemus digipalveluista partiossa

Lisätiedot

 Lisätietoa pestistä antaa Kajon digipalvelumestari Otso Kurkela (otso.kurkela@partio.fi tai 040 1313001) 

Täytä hakemus