E-KP LuotsiSatelliitti

Tervetuloavaltakunnalliseen LuotsiSatelliittiin!  

LuotsiSatelliitti on SP:n järjestämä tapahtuma luotseille ja se kokoaa yhteen niin tarpoja-,samoaja- kuin vaeltajaluotsitkin sekä kaikki muut luotsaamisesta kiinnostuneet.

Päivän ohjelma toteutetaan livenä Joutsenossa, mutta myös etänäosallistuminen on mahdollista. Päivän virallinen yhteinen ohjelma alkaa klo10.00 ja päättyy 17.00. Jos osallistut tapahtumaan livenä, niin tulethan paikalle kuitenkin jo viimeistään 9.45.

Päivän aikana tarjotaan lounas sekä kahvit ja ilmoittautuminen tapahtumaan on ilmaista. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.10. sekä livetapahtumaan että etätapahtumaan. 

Päivänohjelma: 

9.30-10.00 Saapuminen Joutseno-talolle 

10.00-10.15 Tervetuloa   

10.15-11.15 Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen   

Mitä käytännössä tarkoitamme tällä strategian painopisteellä partiokasvatuksen näkökulmasta? Miten partiokasvatuksessa huomioidaan lapsen ja nuoren nousujohteinen johtajuuskasvatus? Mitä hyötyä on partion johtamiskasvatuksesta?  

11.15-12.00 Ryhmänohjaajakoulutus ja -kokemus nuoren johtamisen oppimisessa  

Ryhmänohjaajakoulutus eli ROK on päivittynyt. ROK koskettaa jokaisen ikäkauden luotsia. Tässä puheenvuorossa pohditaan, mikä merkitys on ROK:lla ja luotseilla nuoren johtajan pestin alkutaipaleella.   

12.00-13.00 Lounastauko  

13.00-14.30 Ryhmäprosessin luotsaaminen  

Mitä luotsin tulisi tietää ryhmäprosessista ja sen luotsaamisesta? Mitä luotsi voi tehdä luotsatakseen ryhmäprosessia eteenpäin - vai tulisiko niin edes tehdä?   

Miten ryhmäläisten erilaiset tarpeet esim. mukana olon ja huomion suhteen vaihtelevat, ja miten tarpeet voidaan ottaa paremmin huomioon? Miten näitä tarpeita voisi tyydyttää esimerkiksi verkossa toteutuvassa etätoiminnassa ja -luotsauksessa?  

Tämä interaktiivinen työpaja laittaa osallistujansa muistelemaan erilaisia ryhmiä ja haastaa ajattelemaan omia tarpeitaan ryhmissä. Työpaja antaa vinkkejä niin arkeen kuin partioonkin.  

14.30-15.00 Kahvitauko  

15.00-16.30 Näin itse luotsaan – käytännön vinkkejä ja kokemusten jakamista saman ikäkauden luotsien kesken  

Tässä tuokiossa ja kaudumme luotsaamiimme ikäkausiin. Valmistaudu jakamaan omia kokemuksia ja vinkkejäsi tai vain kuuntele, miten joku muu on luotsin tehtävää hoitanut.  

16.30-16.45 Ajankohtaista juuri nyt tarpojille, samoajille ja vaeltajille   

Tämän vartin aikana kurkistamme tarkemmin niihin teemoihin ja materiaaleihin, jotka ovat juuri nyt ajankohtaisia kolmelle vanhimmalle ikäkaudelle.  

16.45-17.00 LuotsiSatelliitin päätössanat  

 

Ilmoittaudu tästä LuotsiSatelliitinetätapahtumaan
(viimeinen ilmoittautumispäivä torstai 22.10.)  

 

Ilmoittaudutästä LuotsiSatelliitin Joutseno-talolla järjestettävään tapahtumaan 

(viimeinen ilmoittautumispäivä torstai 22.10.)  

 

Lisätietoja:
Tiia Ruokojärvi 

0405540796tiia.ruokojarvi(a)partio.fi