Erätauko-keskustelu: Meidän metsämme

Itsenäisyyspäivän viikolla vietetään myös Erätauko-viikkoa ja rakennetaan parempaa yhteiskunnallista keskustelua! Tule mukaan kehittämään dialogitaitoja ja avartamaan omia ajatuksiasi metsiin liittyen.  

Osana Erätauko-viikkoa järjestämme kaikille avoimia keskusteluita, joiden aiheena on metsä: 

Mikä suomalaisissa metsissä tuo toivoa tai aiheuttaa huolta? Huolettavatko metsien hakkuut? Haluaisitko käyttää muovin sijasta enemmän puusta valmistettuja tuotteita? Tavoitteena on rakentaa yhteistä ymmärrystä erilaisista ajatuksista ja huolista koskien metsiä, niiden käyttöä, ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä ja saada myös nuorten ääni kuuluviin. Nyt emme väittele vaan rakennamme ymmärrystä eri näkökulmien välille. Keskustelemme omista kokemuksista, emme pyri vaikuttamaan tai esittelemään omaa asiantuntemusta.

”Erätauko-keskustelu auttaa paremmin ymmärtämään itseä, muita ja maailmaa. Keskustelun päätteeksi ei tarvitse olla samaa mieltä tai ratkaista asioita. Erätauon avulla voi lisätä luottamusta, vahvistaa osallisuutta ja kuunnella paremmin myös hiljaisia ääniä.” Erätauko-säätiö

Keskustelut järjestetään kahtena ajankohtana:
  • Keskiviikkona 1.12. klo 18.00-19.30
  • Tiistaina 7.12. klo 18.00-19.30

Keskustelut järjestetään virtuaalisena ja kuhunkin mahtuu enintään 10 osallistujaa. Keskusteluun osallistuakseen ei tarvitse olla partiolainen.

Jos haluat oppia myös itse Erätauko-keskustelun ohjaamista, voit helposti suorittaa Erätauko-menetelmäkoulutuksen, kun osallistut Erätaukoviikon keskusteluun. Koulutuksen suorittamiseksi kokonaan sinun tarvitsee vain osallistua lisäksi yhden illan koulutussettiin, jossa käydään läpi menetelmän käyttöä.