FiSSc: Sök och Finn online

Den legendariska orienteringstävlingen Sök o Finn ordnas som en online-variant! Delta från din egen hemsoffa eller eget vindskydd i valfri skog.

Tävlingen inleds på lördag kväll kl.18, och pågår under natten.

Precis som i "riktiga" Sök och finn är det här en tävling där du tillsammans med ditt tävlingspar under nattens mörka timmar ska lösa kluriga uppgifter för att lista ut vart tipsen leder. Skillnaden är att du och ditt par inte behöver (kanske helst inte ens ska) befinna er på samma ställe, och att du inte behöver (eller ska) ta dig någonstans på riktigt. I "riktiga" Sök och finn är all elektronisk hjälputrustning förbjuden. I onlinevarianten får du använda dig av alla hjälpmedel du kan hitta.

Du kan alltså delta var du än befinner dig, och behöver inte ha någon som helst lokalkännedom över något som helst specifikt geografiskt område.

Målgrupp? Explorerscouter, roverscouter och äldre deltar parvis i tävlingen (ifall du inte har ett par så kan du anmäla dig ensam så parar tävlingsarrangörerna ihop dig med någon annan). 
(Du kan INTE delta i tävlingen ifall du deltog i den sök och finn online som ordnades våren 2020; detta torde gälla stora delar av Scoutkåren Spanarnas medlemmar och några ur Scoutkåren Tre Björkar)

Vad behöver jag för att kunna delta? Tävlingen fungerar huvudsakligen över Whatsapp; så du behöver ha den applikationen. Annars också är nät, tillräckligt ström och en dator eller annan manick att utforska nätet med bra att ha.

Anmälning: Anmälningen öppnar här 1.10.2020 och stänger 15.10.2020. På det här evenemanget är det först-till-kvarn-principen som gäller; dvs. det lönar sig att vara ute i god tid för att försäkra sig om en plats på tävlingen. (De 30 första anmälda lagen ryms med.)

Deltagaravgift 10 €/tävlingspatrull (deltagaravgiften täcker material- och postkostnader)

Kontaktuppgifter: programkoordinator Gunilla Edelmann: gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081