FiSSc: UteGourmet

Drömmer du om att få testa på att laga riktigt god mat på öppen eld? Funderar du på om man faktiskt kan baka bröd i en gryta? Vill du lära dig om hur du kan utnyttja det du hittar i naturen för att ge det där lilla extra åt din måltid? Då är UteGourmet kursen för dig!

Målgrupp: explorerscouter, roverscouter och äldre ledare.  
 
Deltagaravgift: 40€ (Deltagare kan ansöka om reseunderstöd.)
Det finns möjlighet att ansöka om stipendier ifall du behöver ekonomiskt stöd för deltagaravgift och/eller resekostnader och inte kan få understöd av kåren.
Info om FiSSc:s stipendier hittar du på: http://ansokan.scout.webbhuset.fi/fisscstipendier/

Hur tar vi oss dit: Deltagarna tar sig i första hand till kursen med egen skjuts. För deltagare som detta är utmanande utreds möjligheter till transport på annat sätt.

Hur sover vi:
Vi sover utomhus i tältkåtor eller vindskydd.

Anmäl dig senast 15.9 --> Anmälningstiden förlängd till 1.10. Lediga platser delas ut i anmälningsordning. 
(Minderåriga deltagare anmäls av sin vårdnadshavare eller av en ledare i kåren med rätt kuksarättigheter)

Kontaktperson:
programkoordinator Gunilla Edelmann: gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081

Information om tillgänglighet: Kontakta programkoordinator Gunilla Edelmann (gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081) i frågor som gäller kursens tillgänglighet (trivsel, mat, pengar, att röra sig, hygien, övernattning och vila, mediciner och första hjälpen, synsinnet, hörselsinnet, luktsinnet, språk, åskådning, program)


Covid-19: Vi följer kontinuerligt med pandemiläget och gör justeringar i kurs- och evenemangsutbudet ifall det behövs. Vi strävar efter att arrangera alla evenemang som bara går att arrangera.

Vi beaktar pandemiläget bland annat genom att:
- uppmuntra scouter att delta i det evenemang som finns närmast dem, ifall det finns valmöjlighet 

- försöka koordinera transporter så att det i så hög grad som möjligt går att undvika resor med allmänna tåg och bussar (i de fall där sådana resor ändå måste göras uppmuntrar vi deltagare att använda munskydd).

- planera programmet så att så stor del som möjligt arrangeras utomhus, och så att det är möjligt att hålla distans till varandra i programmet.

- påminna alla deltagare och stabsmedlemmar att det är väldigt viktigt att bara komma på evenemanget om man är helt frisk.

- se till att det under hela evenemanget finns tillräckligt goda möjligheter till handhygien.

- på övernattningsevenemang erbjuder vi i mån av möjlighet deltagare att sova utomhus

- följa med myndigheternas rekommendationer och vid behov vidta ytterligare försiktighetsåtgärder eller inhibera evenemanget

Om eventuella ändringar meddelar vi här i händelsekalendern på scout.fi och per e-post till de redan anmälda.

Kursen/evenemanget arrangeras i samråd med SFV:sstudiecentral.