Uusimaa – Tarpojien taitopäivä (yhteiskuntatarppo)

Tarpoja hoi – lähde vartiosi kanssa Tarpojien taitopäivään! Jokasyksyinen tapahtuma kokoaa yhteen uusmaalaiset tarpojat: Tällä kertaa pääset ratkomaan yhteiskunta-tarpon aiheita upouusista näkökulmista, seikkailemaan kaupunkisuunnistaen Helsingissä ja kisaamaan pisteistä.

Päivä rakentuu Seppo.io-alustalle, jossa vartiot saavat virtuaalisen kartan ja monipuolisen joukon rasteja ympäri kantakaupunkia. Vartiot valitsevat reitin ja rastit itse – jokaiselle löytyy jotakin omaa. Rastitehtävät aukeavat sovellukseen, kun vartion jäsenet saapuvat rastipisteille. Taitopäivän aikana Helsinkiin tutustutaan jalkaisin ja halutessa joukkoliikennettä käyttäen (julkisilla kulkeminen ei ole pakollista - rastit on sijoiteltu niin, että ne tavoittaa myös kävellen).

Taitopäivä sopii kaikille tarpojaikäisille, riippumatta siitä, onko yhteiskunta-tarppo jo suoritettu tai vasta suunnitteilla. Sen voi hyödyntää päätösmajakkana tai pohjustuksena tulevaan tarppoon. Taitopäivässä käsitellään yhteiskunta-aiheita tuoreella tavalla ja kerrataan tarpon avainteemat. Tavoitteena on, että tarpojat pääsevät käyttämään omaa osaamistaan, tutustumaan Helsinkiin ja tekemään yhdessä.

Vartioille lähetetään infopaketti varustelistoineen ja etukäteistehtävineen heti ilmoittautumisen päätyttyä 14.9. Tarkoituksena on, että ryhmät käyttävät yhden koloillan tapahtumaan valmistautumiseen, jotta päivä saadaan sujuvasti täyteen vauhtiin. Taitopäivän ohjelmaan kuuluu vartioilla myös omatoiminen ruokailu. Ohjeistus tähän tulee taitopäivän alussa.

Yhden vartion koko on 3–5 henkeä, ja jokaisella vartiolla tulee olla mukanaan saattaja lippukunnasta (vartionjohtaja, luotsi, huoltaja tai muu johtaja). Myös johtaja ilmoittautuu tapahtumaan Kuksassa. 

Tarpojan voi ilmoittaa tapahtumaan joko huoltaja, täysi-ikäinen ryhmänjohtaja, johtokolmikon jäsen tai jäsenrekisterinhoitaja. Mikäli ilmoittaja ei ole huoltaja, täytyy ilmoittajalla kuitenkin olla huoltajan lupa.

Tracker Scouts (12-15-year-olds) from all over the District come together to meet their peers and have fun with the theme "society"!

  • Ilmoittaudu viimeistään: 14.9.
  • Osallistumismaksu: 10 € / osallistuja (johtajat maksutta)
  • Lisätietoja: Osmo Viskari (osmo.viskari@uusimaa.partio.fi) ja Jaana Laiho (jaana.laiho@uusimaa.partio.fi) / ilmoittautumisasioissa piiritoimisto: uusimaa@partio.fi, 050 446 0058


  • Vallitsevasta koronapandemiasta johtuen ilmoittautumisen syksyn 2020 Uudenmaan partiopiirin tapahtumaan voi peruuttaa maksutta milloin vain. Ethän tule tapahtumaan, jos sinulla on jonkinlaisia oireita. Osallistumismaksu laskutetaan (ja ilmaisten tapahtumien kohdalla laskutetaan 20€), mikäli ilmoittautumista ei peruta, mutta osallistuja ei saavu paikalle.