Nuoren mielen ensiapu -koulutukset partiossa

Ilmoittautuminen NMEA-koulutuksiin Etelä-Korean Jamboreelle pestatuille

Kaipaisitko lisää osaamista partioarjen haastaviin tilanteisiin ja mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen? Nuoren mielen ensiapu –koulutuksessa eli NMEA-koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin sekä pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa. Suomen Partiolaiset tekee yhteistyötä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa ja yhteistyön yhtenä kulmakivenä on NMEA-koulutuksen tarjoaminen laajasti partiossa.

Koulutuksesta on hyötyä niin leirimatkalla nuoria kohdatessa kuin leirin jälkeen tavallisessa partioarjessakin. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten parissa eikä koulutukseen osallistuminen vaadi ennakko-osaamista. Omaa osaamista lisäämällä jokaisella aikuisella on mahdollisuus edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Nuoren mielen ensiapu –koulutuksen taustaan voit tutustua tarkemmin MIELI ry:n sivuilla: Nuoren mielen ensiapu -koulutus.

NMEA-koulutukset järjestetään etäkoulutuksina. Koulutukseen sisältyy kaksi  Teamsiä ja itsenäisesti suoritettava verkkokurssi MIELI ry:n Moodlessa.  NMEA-koulutusta ohjaa MIELI ry:n kouluttama, partiotaustainen NMEA-ohjaaja. Koulutus sisältää oppikirjan.

Osallistumisehdot

Koulutus on osallistujalle maksuton, mutta maksuton osallistuminen edellyttää osallistujan sitoutumista koulutuksen loppuun suorittamiseen määräaikaan mennessä. Osallistuminen sisältää kaksi teamsiä ja itsenäisesti suoritettavan verkkokurssin. Aikatauluissa ei ole joustoa eikä teams-poissaoloja voi korvata.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen koulutukseen päättyy viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua – tarkista ilmoittautumisaika koulutuksen tiedoista. Ilmoittautuminen on heti sitova, eikä sitä voi perua.

Tarjolla olevat koulutukset (kaikissa koulutuksissa teamsit x 2 + Moodlen verkkokurssiosuus)

Jäikö kysyttävää tai kaipaat lisätietoa? Ole tarvittaessa yhteydessä vapaaehtoistuen työntekijään Sylvi Otraseen (sylvi.otranen@partio.fi).