Mukaan tekemään Exploa?

Tällä hetkellä pestataan kymppi- ja tekijäpestien tasoisia tekijöitä. Tekijöitä kaivataan etenkin vielä alla oleviin pesteihin ja pian myös uusiin tehtäviin. Voisitko sinä olla Explon puuttuva palanen? <3

Turvallisuus

Ensiavun tekijä

Ensiapu toimii ympärivuorokautisesti. Tekijänä pestiisi kuuluu päivystää ennalta suunnitellun listan mukaisesti tapahtuma-alueella ja tarvittaessa auttaa. Lisäksi tärkeänä osana pestiä on olla läsnä nuorten keskuudessa ja antaa heille turvallinen ja luotettava keskustelukontakti koko tapahtuman ajan.

Työvuorossa ollessasi sinusta vastaa ensiapukymppi, joka pitää huolen pestissä jaksamisesta. Pestiä ei tehdä yksin, vaan saat ympärillesi moniammatillisen tiimin. 

Henkisen turvallisuuden tekijä

Henkisen turvallisuuden tarkoituksena on vastata Explon osallistujien ja tekijöiden henkisestä hyvinvoinnista läpi tapahtuman. Henkisen turvallisuuden tiimi on luomassa matalan kynnyksen toimintamallia ja kattavaa yhteistyöverkostoa mielen hyvinvoinnin tukemista ajatellen. 

Pestissä kuulut henkisen turvallisuuden tiimiin muiden henkisen turvallisuuden tekijöiden ja henkisen turvallisuuden mestarin kanssa. Tiimi määrittää itse omat toimintatapansa, joten jokainen tekijä voi tehdä pestiään itselleen sopivalla tavalla. 

Turvan tekijä

Turvan tekijäpestissä pääset tutustumaan ja toimimaan koko tapahtuma-alueella. Lisäksi pääset tekemään yhteistyötä eri rajapintojen kanssa. Saat mahdollisuuden nähdä tapahtuma alusta loppuun – niin tapahtumakouluilla, kuin eturivissä illan bileissä. Turvallisen tapahtuman toteuttaminen on kriittisimpiä tavoitteita partiotapahtumalle, ja Turvan tekijäpestissä pääset konkreettisesti vaikuttamaan tämän tavoitteen saavuttamiseen. 

Fasiliteetit ja palvelut

Saavutettavuusekspertti

Saavutettavuusekspertti on mukana varmistamassa, että kaikilla on helppo ja kiva tulla mukaan tapahtumaan. Saavutettavuuseksperttinä vastaat Helppo tulla –tunnuksen käytännön toteutuksesta ja sen sisällöstä nettisivuilla. Pääset tekemään töitä eri osa-alueiden sekä tapahtumaan osallistuvien kanssa. Olet ennen tapahtumaa yhteydessä osallistujiin heidän tarpeistaan, joita on ilmennyt ilmoittautumisessa.

Viestintä ja markkinointi

Ohjelma

Ohjelman tekijä

Oletko huikean heittäytymiskykyinen bilettäjä? Nautitko ohjelman ja kasvatuksen mahdollistamisesta? Jos saisit valita mikä eläin olisit, olisitko Explon ohjelmatekijämurmeli?

Ohjelmasta löytyy kaikennäköistä tekemistä. Ohjelma on jaettu viiteen osa-alueeseen: JOTA-JOTI, luotsiohjelma, messut, bileet ja päiväohjelma. Voit hakemuksessasi ilmoittaa, oletko kiinnostunut tulemaan tekijäksi jollekin spesifille osa-alueelle, vai oletko avoin kaikelle. Pesti tarjoaa näköalapaikan Explon osa-alueeseen, jota ilman tapahtuma ei onnistu. 

Tekniikan tekijä

Haluatko tulla mukaan tekemään vuoden upeinta samoajatapahtumaa? Tekniikan tekijänä rakennat ja toteutat Explon huimien bileiden tekniikkaa. Lava ei nouse pystyyn itsekseen eikä ääni kulje kuin niitä piuhoja pitkin, jotka sinä olet paikalleen asettanut.

Yksin ei tarvitse pakertaa sillä toimit yhdessä muiden tekijöiden, tekniikan experttien, sekä alan ammattilaisten kanssa.

Kansainvälisyys

Radioamatööri (3 kpl)

Olet radioamatööriluvat saanut aikoinaan. Nyt on aika soveltaa niitä ja päästä valvomaan kuinka muut innostuvat tästä mahtavasta harrastuksesta. Tehtävänäsi on seurata, että asemalla hommat sujuvat sääntöjen ja ohjeiden mukaan. Vastuullasi on seurata, että laitteet eivät myöskään rikkoudu ja niitä käytetään oikein. Muistat myös kertoa harrastuksesta rakentavasti ja innostavasti. On kuitenkin tarkoitus saada pitää homma rentona!

JOTA-JOTI kymppi (2-4 kpl)

Omaatko kiinnostuksen radiopartio hommista muttei omaa radiolupaa löydy plakkarista. Onneksi se ei ole este!

JOTA-JOTI kymppinä pääset olemaan mukana Explon JOTA-JOTI puolessa. Pestiin kuuluu rastiradan, ja yleisen oleskelutilan ylläpidosta, sekä oleellisesti radioaseman toiminnan seuraamisesta.