Lauantain ohjelma

Lauantaina kuulemme loistavia pääpuhujia, heittäydymme työpajoihin, syödään yhdessä ja ilta kuluu kevyemmän ohjelman parissa. 

Kellonaika

Mitä?

6.30-9.00 Aamupala
9.00-9.15 Tulisuoran pohjoispääty Suomen luonnon päivän lipunnosto – pukeudu sinivalkoiseen!
9.30-10.45 päälavalla
11.00-12.30 Aamupäivän työpajat – katso pajasi sijainti täältä!
12.30-14.00 Lounas
14.15-16.45 Työpajat (lyhyet työpajat 15.45 asti, pitkät työpajat 16.45 asti) – katso työpajasi sijainti tästä
17.00-18.30 Syödään yhdessä -illallinen – nosta pöytäkuntasi kanssa malja Suomen luonnolle! Pidä maljapuhe!
19.00-20.00 päälavalla
20.00 päälavan iltahummailut Kurkkaa tarkempi kuvaus

20.00 alkaen ympäriämpäri aluetta Elämysohjelmaa ympäri aluetta:

Osittain ajatonta ohjelmaa ja vinkkejä lauantaiksi
Johtajatulet 2019 kartta
Johtajatulet 2019 yleiskartta – työpajojen ja vertaisverstaiden sijainnit ovat erillisissä tarkemmissa työpaja- ja verstaskartoissa.

AAMUPÄIVÄ: Pääpuhujat

Alexander Stubb

Alexander Stubb. Photos: Jussi Ratilainen.

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb on mies, jolle Eurooppa ja sen arvot ovat lähellä sydäntä.

Mittavan poliittisen uran Euroopassa ja Suomessa tehnyt Alexander Stubb on toiminut Suomessa pääministerinä, ulkoministerinä, sekä kauppa- ja Eurooppa-ministerinä. EU-tasolla kokemusta on työstä EU:n komissiossa ja europarlamentaarikkona. Kosmopoliitti ja EU-kansalainen Stubb on räväkällä ja innostuneen avoimella tyylillään kerännyt sekä ihastusta että aiheuttanut pahastusta. Tällä hetkellä Stubb vaikuttaa Euroopan investointipankissa. Johtajatulille Stubb saapuu puhumaan eurooppalaisista arvoista ja niiden merkityksestä.

Lisää Alexander Stubbista

Kati Riikonen

Googlen toimialajohtaja Kati Riikonen

Kati Riikonen työskentelee toimialajohtajana Googlella. Riikonen johtaa suurasiakastiimiä, jonka tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan sekä kansainvälisillä että kotimaan markkinoilla.

Aiemmin Riikonen on rakentanut kasvua ja johtanut muutosta digitaalisessa liiketoiminnassa, myynnissä ja markkinoinnissa. Hän on ollut muun muassa toimitusjohtajana luovassa digitoimisto Isobarissa, online-liiketoiminnan johtajana operaattori DNA:lla sekä markkinointijohtajana Motorolalla Yhdysvalloissa että DNA:lla Suomessa. Riikosella on kokemusta myös yksityisyrittäjyydestä digitaalisten palveluiden ja verkkokauppojen kaupallistamisen aloilla.

Kati Riikonen LinkedInissä

 

LOUNAAN YMPÄRILLÄ: TYÖPAJAT

Johtajatulien ohjelmallisen ytimen muodostavat lauantain johtajuusaiheiset työpajat sekä sunnuntain vertaisverstaat. Työpajoja ja verstaita tapahtumassa on pitkälti toista sataa.

Työpajoihin ilmoittautuminen on jo päättynyt, mutta äläpä huoli, jos hommat on hoitamatta – voit ilmoittautua infopisteellä niihin pajoihin, joissa on tilaa!

Selaa työpajoja täältä

Työpajoihin ja verstaisiin on ilmoittauduttava erikseen, sillä kuhunkin työpajaan ja verstaaseen voi osallistua rajallinen määrä ihmisiä.

MISSÄ TYÖPAJANI ON?

Alta klikkaamalla saat auki työpajalistauksen, joka kertoo työpajan nimen, numeron ja alueen, jolla se sijaitsee. Verstaan tarkan sijainnin löydät menemällä alueen tähdellä karttaan merkitylle sisäänkäynnille.


Voit myös katsoa kaikkien työpajojen tarkan sijainnin alueella työpajakartoista. HUOM! NUMEROINTI ON ERILAINEN AAMUPÄIVÄLLÄ JA ILTAPÄIVÄLLÄ.

MISTÄ TYÖPAJOISSA ON KYSE?

Työpajoja vetää moninainen kaarti oman erityisalueensa osaajia. Jokaisessa työpajassa on muutama kymmenen osallistujaa. Työpajojen lisäksi Johtajatulilla on muutama pääpuhuja, joiden puhetta kaikki mahtuvat kuuntelemaan. Työpajojen toteutustavat vaihtelevat suuresti: Työpajoja pidetään paitsi kannon nokassa, myös saunassa, paljussa, kanootissa, kävellen – ja vaikka millä muulla tavoin! Nyt ei kampaviinerin ääressä homehduta!

Mitä johtamisen osa-aluetta sinä haluat kehittää Johtajatulilla?

Partion johtamismallissa johtamistaidot on jaoteltu itsensä johtamistaitoihin (minä), vuorovaikutustaitoihin (ryhmä), organisointitaitoihin (toiminta) ja visiointitaitoihin (päämäärä). Lue lisää eri kategorioista ja muutamia poimintoja niihin liittyvistä työpajoista.

Minä-kategorian työpajoissa pääset tutkimusmatkalle itseesi ja saat eväitä kulkea kohti omia tavoitteitasi. Tunnista vahvuutesi, pohdi omia arvojasi, opi yrittäjyydestä, laita cv:si tai taloutesi kuntoon tai keskity rauhoittumiseen ja hyvinvointiin.

Avainsanat:

 • Hyvinvointi ja elämänhallinta
 • Suhde itseen
 • Menestyminen työelämässä

Esimerkkejä työpajoista:

 • Työhaku 2020, Joonas Pihlajamaa. Parhaat vinkit, miten menestyt työnhaussa!
 • Miten saan AAA-luottoluokituksen (menestystä, valtaa ja ystäviä) johtajana murroksessa? Joshua Moorrees.
 • Mistä rohkeus syntyy? Kirsi Lehto. Valmenna omaa rohkeuttasi ja pienennä pelon ja häpeän tunteita.
 • Löydä oma äänesi somessa, Emmi Nuorgam. Voiko ihminen olla brändi?
 • Johtamisen kehollisuus ja kokonaisvaltaisuus, Satu Saarinen. Miltä johtaminen tuntuu, missä se tuntuu?
 • Ura vai perhe vai molemmat? Minna Kallio.

Selaa kaikkia työpajoja työpajatyökalusta

 

Ryhmä-kategorian työpajoista saat kahmalokaupalla oppia ryhmän johtamisesta niin yritys- kuin järjestötoiminnan näkökulmasta. Pohditaan monikulttuurisuuden teemoja ja inhimillistä johtamista, opitaan ratkomaan konflikteja, esiinnytään vaikuttavasti ja kiinnitetään huomiota tiimin hyvinvointiin, tehokkuuteen ja osallistamiseen.

Avainasiat:

 • ihmisten johtaminen
 • ihmisten kohtaaminen
 • vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot

Esimerkkejä Ryhmä-kategoriaan liittyvistä työpajoista:

 • Heittäydy! Henna-Maija Alitalo. Esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen kehittämistä tuoreella tavalla.
 • Kiehtova konflikti, Kirsi Kovanen. Testaa taitojasi ongelmien ja ristiriitojen ratkaisemisessa.
 • Luonteenvahvuuksien hyödyntäminen ryhmätoiminnassa, Antti Gärding. Tutustu omiin luonteenvahvuuksiisi ja vahvuuksien hyödyntämiseen ryhmää johtaessasi.
 • Miten sanoitan erilaisuutta? Katariina Rönnqvist. Toista et voi muuttaa, mutta voit itse toimia toisin.
 • Osallistava päätöksenteko, Piritta van der Beek. Osallista oikeat ihmiset sopivassa määrin fasilitoivan johtamisen keinoin.

Selaa kaikkia työpajoja työpajatyökalusta

Toiminta-kategorian työpajoissa keskitytään muutokseen ja muutosprosessin johtamiseen. Muutoksessa voi olla kyse esimerkiksi toimintakulttuurin uudistamisesta, uuden luomisesta, ennakkoluulottomasta kokeilusta tai ongelmanratkaisusta. Hanki muutosjohtamisessa tarvittavia taitoja, esim. päätöksenteko, paineensietokyky, kriittinen ajattelu ja epäonnistumisista oppiminen. Täältä löydät myös työpajoja teknologiaan ja uusiin innovaatioihin liittyen.

Avainasioita:

 • kehittäminen ja muutos
 • työelämätaidot
 • toiminnan työkaluja

Esimerkkejä Toiminta-kategoriaan liittyvistä työpajoista:

 • Sitoutumisen ja aikaansaamisen salaisuus vapaaehtoistyössä, Anneli Valpola.
 • Innovaatiot, kummajaiset ja tieteisfantasiat: miten johdan kun hypätään tuntemattomaan? Pekka Ketola. Miten johdat muutosta, kun uusi innostava mahdollisuus on vielä muille kummajainen?
 • Kuvittele parempi yhteiskunta ja tulevaisuus, Mikko Dufva. Emme pysty toteuttamaan sellaista, mitä emme pysty kuvittelemaan.
 • Mun, sun, meidän arvot, Henna Peltoniemi. Tunnista, miten omat henkilökohtaiset arvosi vaikuttavat sinun toimintaasi ja päätöksiisi.
 • Vaikuta videolla, Mervi Maatela. Miten käyttää tubetusta oppimisen ja johtamisen välineenä?
 • Miten saan sydämet sykkimään? Vaikuttavan tapahtuman elementit. Inna-Pirjetta Lahti. Onnistuneen tapahtuman elementit: oppiminen, inspiraatio, verkostoituminen, elämykset.

Selaa kaikkia työpajoja työpajatyökalusta

Mikä saa sinut toimimaan paremman maailman ja paremman johtamisen eteen? Siihen, mihin ryhdymme, jokaiseen valintaamme, vaikuttavat arvomme ja tavoitteemme. Lisäksi tarvitaan innostusta, rohkeutta ja luovuutta. Näiden teemojen äärelle pääset päämäärä-kategorian työpajoissa. Lisäksi vastuullisuus-otsikon alta löydät työpajoja kestävästä kehityksestä, kiertotaloudesta, ilmastonmuutoksesta, tasa-arvosta ja ylipäänsä teemoista, joiden kautta rakennamme parempaa tulevaisuutta.

Avainasioita:

 • halu toimia
 • vastuullisuus

Esimerkkejä Päämäärä-kategoriaan liittyvistä työpajoista:

 • Miten tulla oman elämänsä ympäristösankariksi? Kati Malmelin ja Essi Aarnio-Linnavuori.
 • Kestävän kehityksen merkitys ja vaikutus organisaatiotyössä, Minna Kröger. Näkökulmia yritysvastuuseen mm. YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kautta.
 • Innovation and circular economy, Josefin Taubert and Outi Sortino. Looking for solutions for UN sustainability goals, to be used with your own scout group.
 • Innostuksen ja intohimon johtaminen, Jori Mäkkeli.
 • Monimuotoisuuden johtaminen, Jenni Tuominen. Monimuotoisten työyhteisöjen puolesta!

Selaa kaikkia työpajoja työpajatyökalusta

Poimimme työpajatarjonnasta muutamia erityisesti vaeltajille sopivia työpajoja. Veltajat voivat kernaasti ilmoittautua kaikkiin työpajoihin – poiminnan tarkoitus on helpottaa valinnan vaikeutta!

 • Nuorten ääni biodiversiteetissä, Christa Elmgren. Työpaja on osa Biodiversiteettiprojektia, jonka tarkoitus on saada nuorten ääni kuuluviin tulevissa biodiversiteettineuvotteluissa.
 • Oman oppimisen bucket-list, Laura Wirtavuori ja Irena Bakic. Mitä taitoja tarvitsen tulevaisuudessa ja miten niitä voi kartuttaa?
 • Ilmastoahdistuksesta toivoon ja toimintaan, Sari Pynnönen ja Anna Repo. Millaista on ilmastoviisas partio?
 • Johtamisen taito stressaavassa ympäristössä, Joona Haaja. Miten haalita oma mieli stressaavassa tilanteessa ja ylläpitää keskittymistä omaan toimintaan häiriöistä huolimatta?

Selaa kaikkia työpajoja työpajatyökalusta

Camilla Tuominen

Camilla Tuominen

Camilla Tuominen on tunnekouluttaja, yrittäjä ja tietokirjailija. Tuominen on erikoistunut tunteisiin, niiden tunnistamiseen ja johtamiseen.

Tuomisen repertuaariin kuuluu vahvasti tunteiden hyödyntäminen – niitä kun ei saa tiimeissä tai työelämässä kytkettyä pois päältä, vaikka kuinka tahtoisi. Sen sijaan niitä voi oppia tunnistamaan ja hyödyntämään! Tuominen on kehittänyt Emotion Tracker -sovelluksen, jonka avulla voi kehittää omaa tunneälyään. Sovelluksen ympärille rakentui start up -yritys, jonka toimitusjohtajana hän toimi. Tuominen on käsitellyt tunteita paitsi liikkeenjohdossa ja puhujana, myös kuvittavana kirjailijana. Häneltä on ilmestynyt useampi tunteita käsittelevä teos, viimeisimpinä Johda tunteita – menesty työelämässä. Tuominen on toimittanut myös oman radio-ohjelmasarjansa Diippii shittii – tunteet työelämässä, jossa hän haastatteli 43 huippua tunteiden alalta.

Lisätietoa Camilla Tuomisesta

ELÄMYSOHJELMAA LAUANTAINA

Iltahummailut päälavalla

Allsång på Evois on jo perinteeksi muodostunut yhteislauluhetki seminaaripäivän päätteeksi. Valikoimassa on mukaansatempaavia partiolauluja ja muita tuttuja biisejä.

Katso sanat täältä!

Yhteislaulujen jälkeen pääsee irti Puolustusvoimien Kaartin soittokunnan bilebändi. Tämän jengin tanssittaessa porukkaa ei kenellekään tule kylmä. Tästä jatkaa New Silver Girl -bändi Jos Kaartin soittokunnan ja New Silver Girlin jälkeen lanteesi ovat vasta lämmenneet ja tanssijalka yhä vipattaa, voit bailata DJ:n tahdissa pikkutunneille asti.

Polttorautapiste, korvakorupiste, hemmottelupiste

Pisteet toimivat non stop -periaatteella. Varaudu jonotukseen.

 • POLTTORAUTAPISTE
  Tule polttamaan Johtajatuli-logo omaan tuotteeseen, joka on nahkaa tai puuta. Jos haluat polttokuvion vyöhön, tarkista, että partiovyösi on oikeaa nahkaa.
 • KORVAKORUPISTE
  Muotoile korviksia nahasta – hapsuja, pisaroita, sulkia – ja laita ne korviisi heilumaan.
 • HEMMOTTELUPISTE
  Kenellä on erikoisin Johtajatuli-kampaus? Haluatko näyttävät letit tai upeat Johtajatuli-kynnet illan rientoihin? Voitte tulla myös parin kanssa tekemään Johtajatuli-lakkauksen toisillenne.

Jussin katos, 20.00–22.00

Kanotointia ja SUP-lautailua

Itsepalveluperiaatteella Pitkänniemenjärven rannalla. Pelastusliivit ehdottoman pakolliset ja niitä löytyy paikan päältä. Melat eivät kellu eli pidä tiukasti kiinni!

Pohjoinen ranta, 20.00 alkaen

Saunaa ja paljuttelua

Ylisen Rautjärven rannalla sijaitsevat saunat, paljut ja suihkut aukeavat lauantaina kello 20.00 ja ovat käytössä siihen asti, kun on lämmittäjiä. Lämmintä vettä riittää! Muistathan lisätä puita. Naisille ja miehille erikseen saunat ja suihkut, tarjolla myös erillissuihkukoppeja. Paljut ovat kaikille yhteisiä. Järvessä saa uida omalla vastuulla, uimavalvontaa ei ole. Saunalla voi tehdä jalkahoitoja parityöskentelynä. Ota mukaan väsyneet jalat,  hoitotarvikkeet löytyvät saunalta.
OTA MUKAAN: uikkarit, uimataito ja pyyhe.

Eteläinen ranta, 20.00 alkaen

Pakopelisuunnistus

Lento on lähdössä, nyt on kiire! Matkassa vaan on pari pikku muuttujaa… Pakopelisuunnistuksessa pääset testaamaan nokkeluuttasi ja ongelmanratkaisutaitojasi. Vihje vihjeeltä etenevä reitti johdattaa sinut halki leirialueen tuoden samalla eteesi tiukkoja pakopelihenkisiä pulmia. Tämä suunnistus on parasta porukassa!
OTA MUKAAN:
1-4 (fiksuinta) kaveriasi, puhelin, paperinen osallistujan kirja, kynä ja paperia ja suuntaa tiesi kohti Kahvilasta löytyvää aloituspistettä.

Lähtö kahvilasta. La 8.00–23.00 ja su 8.00–13.00 radan arvioitu kesto noin 1h.

Yösuunnistus

Yösuunnistus on suunnattu kaiken tasoisille oman elämänsä Jukolan juoksijoille: piditpä ensimmäistä kertaa kompassia tai olitpa pinkonut metsässä rastien perässä satoja kilometrejä. OTA MUKAAN: riittävän tehokas otsalamppu pimeässä metsässä liikkumiseen, oma emit, jos haluat väliaikatietoja (muutamia laina-emittejä on tarjolla), kompassi ja karttamuovi/karttasuoja.

Voit lähteä suunnistamaan 20.00-22.00 välillä.

Ilmoittautuminen kahvilassa 20.00 alkaen

Yöpolkujuoksu

Lähde porukalla kirmaamaan öiseen metsään. Juoksua vetävät ultrajuoksijat Katja Jokela ja Kimmo Knaapila. Tapaaminen Kahvilan kulmalla klo 20.00, jossa osallistujat jaetaan kahteen vauhtiryhmään; nopeet ja riittävän hitaat. Lenkin kesto n. 1 – 1,5 h. OTA MUKAAN: polkujuoksuvarusteet ja riittävän tehokas ja vauhdissa mukana pysyvä otsalamppu. Juoksureitti loppuu saunan kulmalle, joten voit jättää saunatarvikkeet ja vaihtovaatteet jo etukäteen saunan luokse säilytykseen. Säilytystila on merkattu kyltillä.

Lähtö kahvila taskun kulmalta klo 20.00

Iltanuotiot

Nuotiopaikat ovat vapaasti käytettävissä lauantaina klo 20.00 alkaen. Tutustuthan paikan päällä nuotiopaikan ohjeisiin ja huolehdit turvallisuudesta! Viimeinen nuotion käyttäjä huolehtii tulen sammumisen jälkeen jälkivartioinnista puolen tunnin ajan.

Tulisuoralla la 20.00 alkaen

 

VINKKEJÄ JA AJATONTA OHJELMAA LAUANTAIKSI

Partiomuseo ja partiokeräilijät

Suomen Partiomuseo tuo jälleen yhdessä Partiokeräilijöiden kanssa Johtajatulille katsauksen partion historiaan vanhojen valokuvien, partioesineistön, kirjallisuuden ja lehtien avulla. Näillä Johtajatulilla pienoisnäyttelyn teemana on johtajuus partiossa: millaisia ovat olleet partion johtamiskoulutus, -kulttuuri ja -menetelmät aikoinaan, ja mitä siitä itse kukin voi peilata nykyaikaan. Lisäksi esillä on Evon maisemissa ja aikaisemmin muuallakin pidettyihin valtakunnallisiin suurleireirehin liittyyvää historiallista materiaalia.

Jussin katoksen lähistöllä la 11.00–21.00, su 9.30–13.30

Heraldiikkapiste

Haluaisitko suunnitella ensi kesän leirimerkin? Tai ryhmällesi tunnuksen? Tai itsellesi vaakunan? Tule heraldiikkapisteelle Partiomuseolle, saat opastusta
ritariajalla syntyneeseen heraldiikkatietoon, sekä oman tunnuksen tekoon ja heraldiikan historiaan. Lippukunnan lippu ja partiohuivisi merkki ovat  heraldiikkaa parhaimmillaan. Olisiko niiden aika uudistua? Tai ainakin tarkistaa täyttyvätkö heraldiikan säännöt niissä? Heraldiikkapisteellä on värikyniä, paperia ja ohjeita, mutta jos haluat, voit tuoda myös omat kynät mukanasi.

Jussin katoksen lähistöllä partiomuseon yhteydessä la 11.00–21.00, su 9.30–13.30.

Lataamo – hengähdyspaikka

Tervetuloa hengähtämään Lataamoon Jussin katoksen kupeeseen. Istu hetkeksi, ota päikkärit, juttele, puuhaile tai ole vaan. Nauti kuppi kuumaa tai haasta muita keskusteluun. Lataamossa on aina seppoja (=seurakuntien partiotyöntekijöitä) paikalla. Yksin ei tarvitse olla.

Jussin katos klo 11.00  alkaen

Johtajakoulutuksen Lähde

Johtajakoulutuksen Lähde on kohtaamispaikka, joka esittelee ajantasaiskatsauksen Partiojohtajien jatkokoulutuksesta Kolmiapila-Gilwell-kurssista (Ko-Gi) sekä kaikille nuorille johtajille avoimesta VBL-kurssista (Value Based Leadership). Lähde tarjoilee tietoa tulevista koulutuksista sekä toimii samalla alumnien yhteisenä foorumina.

Johtajakoulutus on yksi partion tärkeistä työkaluista laadukkaan toiminnan toteuttamisessa ja kehittämisessä. Jatkotason johtajakoulutuksessa perehdytään esimerkiksi arvojohtamisen teemoihin, laatutyöhön ja monimuotoisten ryhmien johtamiseen.

”VBL on yksinkertaisesti parasta johtajuuskoulutusta, mihin olen koskaan osallistunut! Erityisesti koulutus opetti minut tuntemaan itseäni paremmin… Oivalsin myös, miten jokaisen arvomaailma ohjaa kunkin valintoja ja käytöstä.”

”Hei partiokaveri, mitäpä jos lähtisit tänä vuonna Ko-Gille? Luvassa on mm. uusia kavereita, hienoja kokemuksia ja laadukasta johtajakoulutusta. Itselleni Ko-Gi-ilmoittautuminen oli viime vuoden paras päätös.”

Lähteeltä saat myös tietoa mahdollisuuksista lähteä mukaan kouluttaja- tai mentoripestiin tukemaan uusien vastuunkantajia kehittymistä kohti parempaa johtajuutta.

Perjantaina Lähde on auki Jeon katoksella klo 18–00.30 poislukien avajaiset. Launtaina Lähde on auki Jeon katoksella klo 16–18.30 ja Tuulenpesän katoksella klo 21.30–01.00. Lauantain myöhäisillassa Lähde by Night huipentuu Nappuloiden yöhön, jolloin Ko-Gi-kurssisuorituksen valmiiksi saavat voivat vastaanottaa todistuksen ja kurssitunnukset.

Jos et malta odottaa Lähdettä, tietoa jatkotason johtajakoulutuksesta löydät täältä:

KoGi-kurssi

Value Based Leadership -kurssi

Lisätietoa Johtajakoulutuksen Lähteestä:

Lisätietoja Lähteen Facebook-tapahtumassa
janne.roslof@partio.fi (Ko-Gi)
henna.peltoniemi@partio.fi (VBL)

Kahvila Tasku

Käteisvapaa kahvila tasku palvelee osallistujia tapahtuman ajan. Tarjolla kahvia,
teetä, juomia ja herkkuja nuotiolle ja kahvipöytään. Huomaathan, että säästyt
jonottamiselta käyttämällä etukäteen ostettua kahvipassia tai ostamalla sen kahvilasta (10 eur). Ostokset voit maksaa vain kortilla – nopeimmin pärjäämme lähimaksulla.

Aukioloajat:

 • Perjantaina 18.00–23.00
  Meiltä saa jotain pientä jo ennen kuutta, tervetuloa!
 • Lauantaina 10.00–01.00
  Kahvila saattaa palvella myös pikkutunneille
  asti – tule kurkkaamaan!
 • Sunnuntaina 10.00–12.00