Suomen Partiolaisten vaalit 2020

Tänä syksynä käydään jälleen kaksiosaiset vaalit Suomen Partiolaisten hallitukseen!

Hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä partioneuvoston puheenjohtaja valitaan varsinaisessa jäsenkokouksessa marraskuun puolivälissä. Partioneuvoston syyskokous puolestaan valitsee hallituksen jäsenet marraskuun lopussa.

Vaalitoimikunnan tehtävänä on etsiä sekä asettaa ehdolle vaalien ehdokkaat. Vaalitoimikunta myös koordinoi vaalitentit yhdessä Suomen Partiolaisten varsinaisten jäsenten kanssa sekä vastaa vaaleista tiedottamisesta.

Vaaleissa on haettavissa seuraavat pestit:

 • Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry partioneuvoston puheenjohtaja
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen puheenjohtaja
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen varapuheenjohtaja X2
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen jäsen, yhteiskuntasuhteet
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen jäsen, viestintä ja markkinointi
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen jäsen, digi ja talous
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen jäsen, aluetyö
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen jäsen, vapaaehtoistuki
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry hallituksen jäsen, kasvatus
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry kansainvälinen valtuutettu, WOSM*
 • Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry kansainvälinen valtuutettu WAGGGS*

*Kansainvälisiä valtuutettuja toimii kaksi, mutta vain toisesta tulee hallituksen jäsen vastaten kansainvälistenyhteyksien toiminnanalasta.

Ehdolle yllä oleviin pesteihin asettaudutaan ilmoittamalla ehdokkaan nimi, partiolippukunta, varsinainen eli A-jäsen, ikä sekä pesti, mitä lähtee tavoittelemaan sähköpostilla osoitteeseen vaalitoimikunta@partio.fi

Vaalitoimikunta julkaisee ehdokkaat nettisivuille sekä Facebookkiin ehdokkaiden ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vaalitoimikunnalla on käytössään myös ehdokkaan vinkkauslomake. Lomakkeen tarkoitus on, että henkilö voi ilmiantaa potentiaalisen ehdokkaan vaalitoimikunnan kontaktoitavaksi.
Vinkkaa ehdokasta tällä lomakkeella. Kysymyksiä ehdolle asettautumisesta voi kysyä vaalitoimikunta@partio.fi.


Ehdokkaat

Kuva: Mikko Roininen

Siiri Kihlström on asettunut ehdolle Suomen Partiolaiset ry. – Finlands Scouter fs. hallituksen puheenjohtajaksi.

Kuka: Siiri Kihlström, 27

Kotilippukunta: Sotungin Tuliketut ry.

Piiri: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Miksi haet tätä pestiä:

Haluan edistää avointa, eteenpäinpyrkivää ja mukaan ottavaa partiojärjestöä Suomessa – ja siksi haen sen puheenjohtajaksi. Partio on antanut minulle yhteisön, jossa kasvaa. Sama mahdollisuus tulisi olla mahdollisimman monella. Kokemukseni eri partio-organisaation osista on antanut minulle valmiudet johtaa tätä järjestöä ja kehittää sitä eteenpäin. Me yhdessä muodostamme tämän liikkeen – ja voimme omalla toiminnallamme varmistaa, että sen keskiössä on nuoret ja halu muuttaa maailmaa paremmaksi.

Ehdokkaan blogi: www.pjsiiri.wordpress.com

Henna Heikkilä on ehdolla partineuvoston puheenjohtajaksi vuosille 2021-2022.

Kuka: Henna Heikkilä, 38

Lippukunta: Liekkitytöt

Piiri: Hämeen Partiopiiri ry.

Miksi haet tätä pestiä:

Haluan osaltani olla viemässä partiota eteenpäin uuden strategiakauden käynnistyessä. Moninaisempi, monimuotoisempi ja monipuolisempi partio on sellainen partio, mistä yhä useampi lapsi, nuori ja aikuinen voi löytää oman paikkansa. Tällaista partiota uusi strategia edistää ja tällaista partiota tahdon itse edistää. Partioneuvostosta haluan kehittää yhä osallistavamman, aktiivisemman ja järjestön hallituksen tehtävää ja strategian toteutumista tukevamman toimijan.

Stefan Stjärnstedt on ehdolla Suomen Partiolaisten hallituksen varapuheenjohtajaksi vuosille 2021-2022.

Kuka: Stefan Stjärnstedt, 39

Lippukunta: Turun Metsänkävijät

Piiri: Lounais-Suomen Partiopiiri ry.

Miksi haet tätä pestiä:

Partiolla on tässä ajassa tärkeä tehtävä tulevaisuusliikkeenä ja yhteiskunnallisena muutosvoimana. Tänä syksynä partioon liittyvä sudenpentu voi nähdä oman elämänsä aikana aina 2100-luvulle asti. Haluan olla edistämässä sellaista kestävää liikettä, jossa nuorten on helppo olla ja kasvaa. Partion tavoitteena pitää olla, että jokainen lapsi ja nuori pääsee mukaan partioon eri puolilla Suomea. Jos saisin määrätä, määräisin jokaisella nuorelle sellaisen harrastuksen kuin partio on ollut minulle: rohkeasti elämänmakuisen, taatusti kasvattavan ja täynnä iloa ja ystävyyttä. Partiossa me saamme olla oma itsemme, toimia ja kasvaa vastuuseen, sekä oivaltaa, että meistä on mihin vain

Ehdokkaan blogi: vpjstefan2020.wordpress.com

Kuva: Anna Enbuske

 

Inari “Tiitu” Timonen-Nissi on ehdolla Suomen Partiolaisten hallituksen varapuheenjohtajaksi vuosille 2021-2022.

Kuka: Inari “Tiitu” Timonen-Nissi

Lippukunta:Lauttasaaren Luotsitytöt  ja Pohjolan Pirteät

A-jäsen: Pääkaupunkiseudun Pariolaiset ry. ja Pohjanmaan Partiolaiset ry.

Ikä: 28

Miksi haet tätä pestiä:

Haluan olla mukana rakentamassa Suomen vaikuttavinta nuorten liikettä. Olemme menneet paljon eteenpäin partiossa viimeisen kahden vuoden aikana, mutta paljon on vielä tehtävä, jotta voimme tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle turvallisen paikan harrastaa ja kasvaa. Uusi strategia tuo mukanaan mahdollisuuksia kehittää tätä järjestöä entistä vahvemmaksi sekä työkaluja vastata yhteiskunnan muutosten tuomiin haasteisiin. Haluan olla mukana johtamassa tätä muutosta ja valmistamassa partiota tulevaisuutta varten.

Hanna Nevalainen on ehdolla Suomen Partiolaisten hallitukseen aluetuesta vastaavaksi hallitusjäseneksi vuosille 2021-2022.

Kuka: Hanna Nevalainen,

Lippukunta: Kallan Tytöt ry.

Piiri: Järvi-Suomen Partiolaiset ry.

Ikä: 31

Miksi haet tätä pestiä: 

Haluan olla kehittämässä Suomen suurinta nuorisojärjestöä. Lippukunnat ja niiden hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni. Haluan omalta osaltani olla viemässä viemässä partiota entistä moninaisempaan suuntaan, jossa jokaisella on oma paikkansa. Täten haluankin olla kehittämässä aluetyötä uuden strategiakauden alkaessa.

Mirva Matikka hakee jatkokaudelle 2021-2022 Suomen Partiolaisten  hallitukseen yhteiskuntasuhteista vastaavana halitusjäsenenä.

Kuka: Mirva Matikka

Lippukunta: Louhen-Tytöt ry.

Piiri: Lounais-Suomen Partiopiiri ry.

Ikä: 28

Miksi haet tätä pestiä:

Haluan olla mukana rakentamassa Suomen vaikuttavimman, kasvattavimman ja innostavimman nuorisojärjestön tulevaisuutta ja kasvua. Vaikka partio onkin kasvatustoimintaa, on järjestöllä tärkeä tehtävä myös asiantuntijaorganisaationa ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Meillä partiossa todella on eväät maailman muuttamiseen ja jokaisen partiolaisen tulisi voida tehdä ja olla osa haluamaansa muutosta yhteiskunnassa. Vaikuttaaksemme maailmaan arvojemme pohjalta, tulee meidän olla aktiivisia myös kolojen seinien ulkopuolella. Onneksi meillä osaavilla ja aloitteellisilla partiolaisilla on aivan erityisen paljon annettavaa suomalaiselle yhteiskunnalle. Erityisen innoissani olen tulevasta työstä uuden strategian ja järjestön vastuullisuuden kehittämisen parissa.

Elias Herva on asettunut ehdolle Suomen Partiolaisten hallituksen varapuheenjohtajaksi vuosille 2021-2022.

Kuka: Elias Herva

Lippukunta: Kuksat ry.

Piiri: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Ikä: 28

Miksi haet tätä pestiä: 

Haluan edistää avointa, yhdessä kehittyvää ja rohkeaa partiojärjestöä. Suomen Partiolaisten tärkein tehtävä on tukea lippukuntia ja a-jäseniä kaikkialla Suomessa. Partio on nuortenliike ja jokaisella nuorella pitää olla mahdollisuus päästä mukaan partioon. Partiossa jokainen vapaaehtoinen voi osaltaan olla ylpeä ja iloinen että mahdollistaa kehittävän ja monipuolisen harrastuksen niin monelle lapselle ja nuorelle.

Lisätietoja ehdolle asettumisesta tai vaaleista: vaalitoimikunta@partio.fi


Vaalitentit

19.9.2020 klo 17.30 Järjestön johdon syysseminaarin yhteydessä tentti vain puheenjohtajiston ehdokkaille (hallituksen puheenjohtajisto & partioneuvoston puheenjohtaja sekä vrapuheenjohtaja ehdokkaat), Kiljava (Striimilinkki)

3.10.2020 klo 12.00 Oulun syyskokouksen kokoustauolla (Pohjanmaa) teemalla partion strategia (Striimilinkki)

8.10.2020 klo 18.00 Partioasema, Helsinki (FiSSc, Uusimaa ja PäPa + kaksikielisenä), teemana arvot (Striimilinkki)

15.10.2020 klo 18.00 Turku, teemana johtaminen (Striimilinkki)

31.10.2020 klo 9.00 Laajennetut, Kiljava, teemana lippukuntatyö ja kasvu. (viikonlopun tarkka aikataulu tarkentuu myöhemmin) (Striimilinkki)

4.11.2020 klo 18.00 Häme ja Tampere, teemana piirien erityispiirteet ja työntekijäorganisaatio (Striimilinkki)

11.11.2020 klo 18.00 Kymenlaakso (syyskokouksen yhteydessä illalla), teemana viestintä ja näkyvyys sekä partion mielikuva ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus (Striimilinkki)

Kaikki vaalitentit toteutetaan digitaalisesti. Siten varmistetaan, että vaalitentit järjestetään turvallisesti ja että koronaviruksen mahdollista leviämistä ehkäistään. Digitaalisten vaalitenttien ansiosta kaikilla ehdokkailla on myös yhtä hyvät mahdollisuudet osallistua tenttitilaisuuksiin.

Kaikki tentit lähetetään suorana myös Suomen Partiolaisten Johtaminen – Youtube kanavalle, josta ne ovat myös jälkeenpäin katsottavissa. Ajastetut striimilinkit löytyvät jo nyt kunkin tenttipäivän kohdalta. Huomaa, että aikataulumuutokset ovat mahdollisia.

Vaalitoimikunta seuraa aktiivisesti Suomen Partiolaisten ohjeistusta liittyen Covid-19 tilanteeseen ja on varautunut tarvittaessa pitämään tentit täysin etänä, mikäli ohjeistus näin vaatii.


Yleisiä huomioita vaaleista

Suomen Partiolaisten hallitusvaalit käydään kerran kahdessa vuodessa jäsenkokouksessa ja partioneuvoston syyskokouksessa. Vaaleilla valitaan hallituksen puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja hallituksen jäsenet sekä partioneuvoston puheenjohtaja. Jäsenkokous valitsee partioneuvoston muut jäsenet ja partioneuvosto valitsee keskuudestaan kaksi varapuheenjohtajaa järjestäytyessään. On tärkeää, että vaaliviestintä on avointa kaikkiin suuntiin. Jos herää kysymyksiä, niitä voi lähettää sähköpostitse vaalitoimikunta@partio.fi.

Vaalitoimikunnan jäsenet: Anu Niemi, Jasper Kurjenniemi, Sonja Uschanov, Taru Pulkkinen ja Miikael Saksman. Vaalitoimikunnan on asettanut partioneuvoston kevätkokous.