Henkilöstöuudistus

Partion henkilöstöorgansaatio uudistuu vuoden 2022 alussa

Suomen Partiolaiset ja partiopiirit ovat rakentaneet yhdessä uudenlaista henkilöstöorganisaatiota, jotta partio kasvaa, antaa taitoja elämään ja on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Henkilöstöuudistus tähtää aiempaa parempaan lippukuntatyöhön paikallisten partiolippukuntien tukemiseksi.

Henkilöstöuudistus on toteutettu vuonna 2019 käynnistyneenä monivaiheisena kehitysprojektina. Partiopiirit tekivät päätökset työntekijöidensä siirtymisestä uuteen organisaatioon kesän ja syksyn 2021 aikana. Liikkeenluovutus tapahtuu 1.11.2021, jolloin käynnistyy myös yhteistoimintamenettely työtehtävien uudelleen organisoimiseksi. Henkilöstöuudistuksen tavoitteena eivät ole henkilöstövähennykset. Uusi henkilöstöorganisaatio aloittaa toimintansa vuonna 2022 ja jatkossa valtaosa partiotyöntekijöistä työskentelee yhteisessä valtakunnallisessa organisaatiossa.

Haluamme kertoa henkilöstöuudistuksesta avoimesti, kiinnostavasti ja ymmärrettävästi tällä projektisivulla. Kuulemme mielellämme myös ajatuksiasi ja palautettasi kehitysprojektin aikana.

Kaisa Leikola, Suomen Partiolaisten toiminnanjohtaja

Ylätunnisteen kuva: Eeva Helle