Osallistu #tasaarvonnuotiolla -haasteeseen!

Nuotiolla vietetty yhteinen hetki on kokemuksena kaikille tasavertainen. Makkara paistuu tikun nokassa istumapaikasta riippumatta, tarinoita kertoo kukin vuorollaan, kukaan ei istu takarivissä, vaan tilaa kaverille tehdään siirtymällä hieman lähemmäs toisia. Sinappia levitetään oman makkaran lisäksi myös vierustoverin makkaralle.

Turun Sinappia on kuulunut suomalaisten elämään, arkeen sekä juhlaan, jo 70 vuoden ajan. Juhlavuotena Turun Sinappia ja Suomen Partiolaiset tekevät yhteistyötä, jossa tuetaan Suomessa asuvien nuorten yhtäläistä mahdollisuutta harrastaa, luoda muistoja loppuelämäksi ja saada uusia kavereita partion parissa.

Turun Sinappia lahjoittaa jokaisesta K-ruokakaupoissa elo-joulukuussa myydystä Turun Sinappia -tuotteesta 5 senttiä Turun Sinappia Tasa-arvon stipendirahastoon. Stipendirahaston varoilla lahjoitamme konkreettisia varustepaketteja niille nuorille partiolaisille ympäri Suomen, joilla varusteiden puute muodostaa kynnyksen harrastamiselle.

Osallistu #tasaarvonnuotiolla -haasteeseen!

Lisäksi haluamme haastaa Sinut tasa-arvon nuotiolle! #Tasaarvonnuotiolla-haasteessa kutsumme kaikki partiolaiset nuotion ääreen tasa-arvon puolesta. Julkaisemalla oman #tasaarvonnuotiolla-kuvasi, osallistut Turun Sinappia -tuotepakettien arvontaan. Jaossa on yhteensä 18 kpl Turun Sinappia -tuotepaketteja, arvo noin 20 euroa.

Julkaistut kuvat kerryttävät entisestään Turun Sinappia Tasa-arvon Stipendirahastoa aina 1000 euroon asti.

200 julkaistua kuvaa = 200 euroa
500 julkaistua kuvaa = 500 euroa
1000 julkaistua kuvaa = 1000 euroa

Osallistu näin:

  1. Kokoonnu partiokaverien, naapureiden, uusien tuttavien tai vaikka mummin ja ukin kanssa yhteisen nuotion ääreen. Tasa-arvonnuotio voi olla jo suunnitellussa partiotapahtumassanne tai voit muuten vaan kutsua uusia tai vanhoja ystäviä nuotiolle. Haasteeseen voit osallistua myös ilman tulta, mutta olemme huomanneet, että yhteinen aika maistuu vielä paremmalta hyvän ruuan kera.
  2. Ota kuva ja julkaise se instagramissa hashtagein #tasaarvonnuotiolla ja #partioscout 31.8.2018 mennessä.
  3. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Turun Sinappia -tuotepalkintoja. Palkintoja on jaossa yhteensä 18 kappaletta. Palkinnon arvo on noin 20 euroa.
  4. Oletko sinä haaveillut uudesta varustepaketista? Kuvat kerryttävät myös Turun Sinappia Tasa-arvon stipendirahastoa. Stipendirahaston varoilla lahjoitamme varustepaketteja niitä tarvitseville nuorille partiolaisille ympäri Suomen.

Mukana tukemassa Nuotiomestari Riku Rantala

Kuvassa Riku Rantala

Madventuresista tuttu ja entinen partiolainen Riku Rantala on mukana #tasaarvonnuotiolla. Juhlavuoden aikana Riku vierailee kesän suurimmilla partioleireillä ja on mukana haastamassa koko Suomea nuotion äärelle nuorten eriarvoisuuden ehkäisemiseksi.

”Aloitin partion 7-vuotiaana sudenpentuna Helsingin Sinihaukoissa ja jatkoin touhua ensimmäisiin pitkiin reissuihini asti. Siten mulle on suuri kunnia ottaa vastaan tämä Nuotiomestarin tehtävä. Ilman partion iltanuotioilla saatuja nauruja, oppeja, kavereita ja kokemuksia musta ei olisi ikinä tullut kansainvälistä seikkailijaa, yrittäjää ja luovan työn ammattilaista.

Partiossa oli katto korkealla ja seinät leveällä, tosi monenlaista jengiä – ja harrastuksena se tuntui monia muita luovemmalta ja tasa-arvoisemmalta. Ei tarvittu tonnien varusteita eikä kalliita kuukausimaksuja. Riitti kun lähti kavereiden kanssa metsään ja otti homman itse haltuun. Kun lasten ja nuorten eriarvoisuus nyt kasvaa, harrastukset ovat avainasemassa. Liian monelta perheeltä puuttuu varoja tai voimia harrastuksiin. Liian harva tietää, että partioon on helppo tulla, siellä on tilaa kaikille ja ennen kaikkea pirun hauskaa. Sitä viestiä haluan Nuotiomestarina välittää.”

 Kuva: Marko Rantanen