Olet täällä

Elina Warsta kuvittaa partiolaisten juhlavuoden adventtikalenterin

Partiolaisten vuoden 2017 adventtikalenterin kuvittajaksi on valittu graafinen suunnittelija ja kuvittaja Elina Warsta.

Kalenterille etsittiin uutta kuvittajaa avoimella suunnittelukilpailulla, johon Elina otti osaa viime syksynä. Kilpailun raati oli yksimielinen voittajasta ja Elina sai kunnian puhaltaa joulun hengen partiolaisten juhlavuotta viettävään, jo 70. kerran ilmestyvään adventtikalenteriin.

- Oli tosi mieluinen projekti päästä nyt tekemään oikeaa adventtikalenteria. Lapsena nautin itse joulukalentereista kovasti ja eläydyin luukkujen avaamiseen. Monet kerrat askartelin kalentereita myös itse äidin kanssa, Elina kertoo.

Elina aloitti kalenterin kuvittamisen selailemalla erilaisia joulukuvia ja tutkimalla mistä asioista jouluinen tunnelma rakentuu.

- En halunnut kuvasta liian modernia, mutta halusin tuoda siihen ripauksen tämän ajan henkeä sekoitettuna klassisiin joulun elementteihin. Minulle oli myös tärkeää, että kalenteri on kaunis esine. Sehän on kuukauden ajan näkyvillä tosi monissa kodeissa, Elina kuvailee.

Elina on suunnitellut aiemmin paljon kirjojen ulkoasuja ja tehnyt lehtien kuvituksia. Hänen kynänjälkensä saatetaan muistaa esimerkiksi Koira nimeltään Kissa -kirjan kuvituksesta tai Pauligin kahvipurkista. Elina on suunnitellut kirjankansia muun muassa Kari Hotakaisen, Pirkko Saision, Aki Ollikaisen ja Roope Lipastin kirjoihin. Adventtikalenterin suunnittelu oli Elinalle aivan uudenlainen, mielenkiintoinen projekti. Kalenterikuva vaatii todella paljon yksityiskohtia ja teknisesti on tarkkaa, miten kuvat saa piilotettua oikeisiin kohtiin luukkujen taakse.

- Onhan se tosi innostavaa ajatella, miten pienet sormet repii joulun alla auki niitä luukkuja! En näyttänyt omille lapsillekaan luukkukuvia, niin pysyy heilläkin jännitys jouluun saakka, Elina kertoo nauraen.

 

Kuva: Laura Tättilä
Kalenterin kuva: Elina Warsta