Olet täällä

Maria ”Hilla” Ruoholasta tulee historian nuorin partiolaisten puheenjohtaja

Suomen Partiolaiset valitsi jäsenkokouksessaan Maria ”Hilla” Ruoholan, 27, uudeksi puheenjohtajakseen. Turkulainen Ruohola on kaikkien aikojen nuorin partiolaisten puheenjohtaja.

Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi vuoden 2018 alusta alkaen on valittu Maria ”Hilla” Ruohola, 27, Turussa Mikaelin Sinikellot –lippukunnassa toimiva Ruohola on ehtinyt jo monenlaisiin partion luottamustehtäviin paikallistasolla ja keskusjärjestössä. Suomen Partiolaisten toimintaa Ruohola on päässyt seuraamaan erityisen läheltä nykyisessä pestissään Partioneuvoston jäsenenä. Ammatiltaan Ruohola on psykologi.  

”Haluan tehdä töitä sen eteen, että partion on Suomen vaikuttavin nuorisojärjestö. Partio pitää kokea houkuttelevana ja vetovoimaisena harrastuksena, jota voi harrastaa kaikkialla Suomessa”, Ruohola toteaa.

Hän korostaa partioliikkeen yhteiskunnallista merkitystä.

”Yhteiskunnallisella vaikuttamisella tulee tavoitella aina partion päämäärää: sitä että lapset ja nuoret voivat paremmin ja kasvavat ja kehittyvät tasapainoisiksi ja vastuullisiksi yhteisön jäseniksi”, Ruohola kuvaa.

Suomen Partiolaiset on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 partiolaista.

 

Kuva: Suomen Partiolaiset / Anna Enbuske