Olet täällä

Niina Johansson on valittu WAGGGS:n Euroopan komitean jäseneksi

Suomen Partiolaisten entinen varapuheenjohtaja Niina Johansson on valittu Partiotyttöjen Maailmanliiton eli The World Association of Girl Guides and Girl Scoutsin (WAGGGS) Euroopan komitean jäseneksi.

WAGGGSin Euroopan komiteaa täydennettiin avoimella haulla kesken kolmivuotiskauden varapuheenjohtaja Laura Westin jätettyä tehtävänsä. Valituksi tuli Niina Johanssonin lisäksi tanskalainen Stine Fredriksen. Lisäksi istuva komitean jäsen Eline Marie Grøholt Norjasta nousi komitean varapuheenjohtajaksi. Pestit alkavat heti ja päättyvät Euroopan konferenssiin elokuussa 2019.

Suomella on nyt ainutlaatuinen tilanne, sillä Suomella on edustus sekä WAGGGSin maailmanhallituksessa että Euroopan komiteassa. Suomen Partiolaisten entinen puheenjohtaja Heidi Jokinen on ollut WAGGGSin maailmanhallituksen jäsen jo kesästä 2016.

Niina Johansson on toiminut erilaisissa partion luottamustehtävissä pitkään. Johansson on toiminut muun muassa Suomen Partiolaisten varapuheenjohtajana vuosina 2013-2014 ja WAGGGSin työryhmässä, jonka tehtävänä oli moninaisuuden edistäminen ja kehittäminen Euroopassa.

”WAGGGSin tavoitteena on tyttöjen ja nuorten aseman parantaminen maailmassa. Olen todella iloinen siitä, että pääsen tekemään tätä todella merkittävää työtä hienossa järjestössä muiden motivoituneiden vapaaehtoisten kanssa. Haluan erityisesti vaikuttaa siihen, että nuoret hyväksyvät itsensä sellaisina kuin ovat, saavat toteuttaa itseään ja pääsevät vaikuttamaan päätöksentekoon", Niina Johansson toteaa.

Partiolaisilla on kaksi kansainvälisen partioliikkeen maailmanjärjestöä, WAGGGS jaWorld Organization of the Scout Movement (WOSM). Suomen Partiolaiset kuuluu niihin molempiin. Maailmanjärjestöjen tehtävänä on kehittää partiotoimintaa ja tukea kansallisten partiojärjestöjä. Maailman suurimpana nuorisoliikkeenä partio toimii myös aktiivisesti nuorten elinolojen ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Koko maailmassa on tällä hetkellä partiolaisia yhteensä noin 50 miljoonaa yli 200 maassa.