Olet täällä

Partiolaiset mukana yllyttämässä Robinin esiintymään Sokoksen katolla

Nenäpäivä-kampanja pyörähti käyntiin keskiviikkona 17.10. Ensimmäisellä viikolla Nenäpäivä-haasteen otti näyttävästi vastaan supersuosittu Robin.

Kuva: Robin esiintyi Nenäpäivä-keräyksen kunniaksi Turun Sokos Wiklundin katolla. Kuvaaja: Harri Falck / Turun kaupunki

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin lipaskerääjät ilmestyivät partiolaisvahvistuksiensa kanssa Turun katukuvaan perjantaina 19.10. Robin oli lupautunut heittämään keikan Turun kauppatorin laidalla sijaitsevan Sokos Wiklundin katolla, jos yleisö lahjoittaisi tarpeeksi rahaa maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi.

Myös keikan pituutta sai kasvattaa kilauttamalla kolikoita keräyslippaisiin. Lopulta Robin kajautti kauppatorin yllä seitsemän kappaleen mittaisen setin.

”Oli tosi hauskaa kierrellä ympäri toria keräten rahaa hyvään tarkoitukseen. Keikka oli mielenkiintoinen kokemus, koska esiintymispaikka oli Wiklundin katolla. Robin oli muutenkin loistava!” keräykseen osallistunut Elisa Hakkarainen, 14, Raision KilliNalleista kertoi.

Elisa lähti partiokaverinsa Sini Raittisen, 15, kanssa tapahtumaan heidän entisen vartionjohtajansa innostamana.

”Tapahtuma oli erilainen ja hauska kokemus. Tottakai oli kiva olla mukana, kun rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Robin oli tosi hyvä livenä. Paljon parempi, mitä osasin odottaa”, Sini totesi.

Elisan ja Sinin mielestä Nenäpäivä on helppo tapa auttaa kehitysmaiden lapsia.

Kuva: Elisa ja Sini Raision KilliNalleista pitivät keräämisestä – ja Robinin keikasta! Kuvaaja: Harri Falck / Turun kaupunki

”Kannattaa ehdottomasti laittaa rahaa lippaaseen tai vaikka soittaa, kun Nenäpäivä-show tulee telkkarista. Tottakai osallistumme myös muihin Nenäpäivä-tempauksiin, jos se on vain mahdollista”, Sini sanoi.

20 Robinin fania pääsi tapaamaan idoliaan jo ennen varsinaista keikkaa. Onnekkaat arvottiin Wiklundin Take Away -osastolta Nenäpäivä-peruukin ostaneiden keskuudesta.

Kuva: Pienet peruukkipäät pääsivät hartioille tähyilemään Wiklundin katolla yleisöä villinnyttä Robinia. Kuvaaja: Harri Falck / Turun kaupunki

Partiolaiset pöljäilevät ympäri Suomen Nenäpäivää edeltävällä viikolla

Nenäpäivä yllyttää kerran vuodessa loka–marraskuun aikana suomalaisia hauskaan varainkeräykseen maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten hyväksi. Auttaminen on erityisen hauskaa, kun mukana on joukko pöljäileviä partiolaisia.

Kuva: Partionuoret ovat mukana Ylen Nenäpäivä-show'ssa. Kuvaaja: Ann-Kristin Fransman

Turun tapahtumaan osallistumisen lisäksi partiolaisilla on suunnitteilla monta muutakin metkua Nenäpäivän hyväksi. Partiolaisten ideoimat Nenäpäivä-tempaukset alkavat viikkoa ennen 9.11. vietettävää Nenäpäivää. Luvassa on eläviä mallinukkeja, hassutteluolympialaisia, patsaiden ja joulupukin nenätyksiä sekä mielin määrin naurua ja hupia. Nenäjumpalta, -drinkeiltä, -kisailuilta ja hullun hauskalta pöljäilyltä ei voi myöskään välttyä.

Katso omaa paikkakuntaasi lähimpänä sijaitsevat nenäilyt facebookista ja lähde mukaan pöljäilemään! Voit lahjoittaa partiolaisten pottiin maailman köyhimmissä maissa asuvien lasten hyväksi ja seurata partiolaisten pöljäilyä myös partion tiimisivulla.