Lippukunnan nettisivut

Jotta mahdollisimman moni lippukunta saisi käyttöönsä käyttäjäystävälliset sekä partion ilmeen mukaiset nettisivut, Suomen Partiolaiset tarjoaa lippukuntien käyttöön WordPress-teeman. Teema on lippukuntien vapaasti ladattavissa ja lippukunnat voivat asentaa sen omille sivuilleen omatoimisesti ja oman aikataulun mukaan. Teema vaatii toimiakseen WordPress-julkaisujärjestelmän.

Kaikissa lippukunnan nettisivuongelmissa konsultaatiota tuntihintaan tarjoaa Lippukunta.fi. Lisätietoa ja yhteydenotot osoitteesta lippukunta.fi.

Teeman käyttöönotto

Saadaksenne teeman käyttöön, valittavananne on kolme erilaista toteutusratkaisua. Valitkaa teille sopivin ratkaisu sen mukaan, kuinka paljon teknistä osaamista lippukunnastanne löytyy.

Lippukunta.fi-palvelu
Partiolippukunnille on tarjolla niille räätälöity verkkosivuratkaisu Lippukunta.fi-palvelussa. Palvelu sisältää kaiken tarvittavan: WordPressin käyttöönoton, lippukuntateeman asennuksen, verkkotunnuksen, SSL-sertifikaatin sekä automaattiset tietoturvapäivitykset. Palvelua on mahdollista kokeilla ilmaiseksi, ja täyden palvelun hinta on 7,95 e/kk. Uuden sivuston voi tilata osoitteesta lippukunta.fi. Palvelun tuottaa Bosoni Oy.

Tee-se-itse -ratkaisu
Tämä ratkaisu sopii niille, joilta löytyy lippukunnasta teknistä ymmärrystä nettisivuista. Verkkosivut tarvitsevat hosting-palvelun toimiakseen. Lippukunnat voivat vapaasti valita itselleen sopivimman palveluntarjoajan ja asentaa WordPressin sekä teeman palvelimelle omatoimisesti. Partion WordPress-teema on lippukunnille maksuton, webhotellin palveluntarjoaja laskuttaa lippukuntia oman hinnastonsa mukaan.

Avaimet käteen -ratkaisu
Mikäli WordPress-alustan, teeman tai tarvittavien lisäosien asennus arveluttaa tai on aikataulusyistä haastavaa, lippukunnille on tarjolla myös avaimet käteen -ratkaisu Seravon kautta. Seravon palvelun hinta on 18 € / kk + alv. (WP Mini -ratkaisu) ja sisältää nettisivutilan sekä WordPressin, lisäosien ja teeman automaattiset päivitykset sekä suomenkielisen asiakaspalvelun. Tilaa palvelu täältä. Saatte valmiiksi asennetun partion teeman lisäämällä tilauksen yhteydessä tilauslomakkeen Kupongin koodi -kohtaan sanan “partio“. Tilauksen jälkeen saatte tunnukset palveluun viimeistään seuraavana arkipäivänä ja pääsette sen jälkeen suoraan sisällönsyöttö vaiheeseen. Mikäli Seravon palvelun tilauksen yhteydessä tulee kysymyksiä, olkaa suoraan yhteydessä Seravoon joko heidän live-chatin kautta tai wordpress@seravo.fi.

Minkä näköinen teema on?

Teema noudattelee partion ilmettä, on responsiivinen (eli sitä on helppo selailla myös kännykällä) sekä sitä pystyy muokkaamaan lippukuntien tarpeisiin ja ilmeeseen sopivaksi. Katso esimerkki, millaiset sivut teemalla saa rakennettua.

Teemaa voi kehittää mm. WordPressiin sopivilla lisäosilla. Silloin lippukunta vastaa itse teemaan ladatuista lisäosista ja niiden ylläpidosta. Teemasta voi tehdä myös ns. lapsiteeman (edistyneemmät käyttäjät), mutta sen toimivuudesta lippukunta vastaa itse, emmekä voi antaa siihen tukea.

Miten sivuista saa meidän näköiset?

Saat itse muokattua sivuista lippukuntanne näköiset. Voit mm.

 • lisätä sivuille omia sisältösivuja, joihin voit lisätä tekstiä, linkkejä, kuvia, taulukoita ja Youtube-upotuksia
 • vaihtaa etusivun tekstejä ja kuvia
 • vaihtaa logon ylänaviin
 • muokata valikon linkkejä
 • lisätä lippukunnan somesyötteet etusivulle
 • lisätä tapahtumia tapahtumalistaukseen
 • lisätä ja hallinnoida lomakkeita
 • vaihtaa sivuston päävärejä
 • vaihtaa footerin (sivun alaosa) linkkejä ja tekstejä
 • muokata CSS-koodia (edistyneemmät käyttäjät)
 • lisätä sivuille omia lisäosia (huomaathan, ettemme voi taata eri lisäosien toimivuutta tai niiden tietoturvaa, emmekä antaa niihin tukea. Asennat siis lisäosat omalla vastuulla ja vastaat niiden toimivuudesta itse!).

Miten saamme sivut käyttöömme?

Löydät teeman asennus- ja käyttöohjeet täältä. Luethan oheiset ohjeet huolellisesti läpi, ennen kuin aloitat!

Anna palautetta teemasta

Partion WordPress-teema on julkaistu lippukuntien käyttöön elokuussa 2017. Jotta voimme kehittää teemaa palvelemaan lippukuntia entistä paremmin, otamme mielellämme palautetta vastaan. Lähetä palautteesi palautelomakkeen kautta.