Olet täällä

Partion Ystävät

Jokaisella lapsella on oikeus ystävyyteen ja yhteisöön, jossa saa kehittyä omaan tahtiin. Hyvä harrastus on paras keino torjua yksinäisyyttä.

Oletko valmis auttamaan? Ryhdy Partion Ystäväksi!  

Jo 40 eurolla olet mukana Partion Ystävissä, saat ajankohtaista tietoa partion tapahtumista uutiskirjeellä ja Partion Ystävät -pinssin merkiksi ystävyydestä, joka ei raukene. Vuosilahjoituksen lisäksi voit tukea itsellesi rakasta lippukuntaa. Löydät lippukunnat Partiohausta.

Partion Ystävien vuosilahjoituksilla madalletaan lasten ja nuorten kynnystä harrastaa partiota. Valittavanasi on neljä tapaa auttaa:

1. Haluan tukea vähävaraisen lapsen harrastusta

Perheen talouden ollessa tiukoilla leirimaksut tai varusteiden hankinta voi olla este partioharrastukselle. Lahjoituksellasi annetaan vapautuksia leirimaksuista tai ostetaan esimerkiksi rinkkoja, joita kuka tahansa partiolainen voi lainata. Tavoitteenamme on, ettei yhdenkään lapsen osallistuminen jää kiinni rahasta tai varusteista.

”Hankimme lippukunnalle kaksi lainattavaa rinkkaa ja yhden makuupussin. Toivomme että lainattavien varusteiden myötä yhä useampi lapsi voisi lähteä retkille.”

- Pyhän Laurin Ritarit PLR ry

2. Haluan antaa lapselle mahdollisuuden harrastaa kaikkialla Suomessa

Joskus partio on ainoa harrastus, jota pienellä paikkakunnalla on tarjota. Partiopolku voi kuitenkin katketa pitkiin välimatkoihin tai osaavan partio-ohjaajan puuttumiseen. Siksi käytämme lahjoituksesi esimerkiksi uusien lippukuntien perustamiseen tai ohjaajien kouluttamiseen.

"Lippukunnanjohtajana olin perustamassa uutta ryhmää Hyvinkään Kaukasiin. Hiljaiselle kylälle saatiin uutta harrastustoimintaa ja ensimmäistä kertaa partiotoimintaa."

-Eino, lippukunnanjohtaja

3. Haluan, että partio kuuluu ihan kaikille

Partio on ystävyyttä yli rajojen. Haluamme, että kynnys partioon on matala myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Käytämme lahjoituksesi esimerkiksi selko- ja monikielisten materiaalien tuottamiseen, tilojen esteettömyyteen, apuvälineiden hankintaan ja maahan muuttaneiden kotoutumiseen liittyviin projekteihin.

"Perustimme helmikuussa 2015 uuden lippukunnan Järvenpään Scoutit.  Neljännes jäsenistämme on kokonaan tai osittain lähtöisin muusta kulttuurista. Osa ryhmistä on kaksikielisiä."

-Olli, lippukunnanjohtaja  

4. Käyttäkää lahjoitukseni siihen, missä sitä eniten tarvitaan

Voit myös tehdä yleislahjoituksen. Tällöin lahjoituksesi käytetään harrastamisen esteiden purkamiseen siellä, missä tukea tarvitaan eniten.  

 

Kiinnostuitko?

Partion Ystävät -kampanja käynnistyy syyskuussa 2017. Lähetä meille yhteystietosi alla olevan lomakkeen avulla, niin otamme sinuun yhteyttä kampanjan alkaessa. Pidetään yhdessä kipinä yllä!