Partion Ystävät – ryhdy vuosilahjoittajaksi

Partion Ystävät

1 Valitse summa
2 Syötä tietosi

Yhdenkään lapsen ei kuulu jäädä yksin

Yksinäisyydellä on lapsen kehitykselle valtavia seurauksia. Suomessa joka viides lapsi ja nuori on yksinäinen ja joka kolmannella ei ole harrastusta. Me partiossa haluamme, että jokaisella lapsella ja nuorella on paikka johon kuulua ja jossa solmia uusia ystävyyssuhteita sekä kokea uusia asioita ystävien kanssa.

Sanomme partion vuosilahjoittajia Partion Ystäviksi. Ryhtymällä Partion Ystäväksi autat lapsia ja nuoria, jotka muuten jäisivät ilman harrastusta. Lisäksi saat ajankohtaista tietoa lahjoituksellasi tehtävästä työstä sekä Partion Ystävät -pinssin merkiksi siitä, ettet tahdo kenenkään jäävän yksin.

Olen valmis auttamaan!

Lippukuntaa tukemalla autat myös ruohojuuritasolla

Vuosilahjoituksen yhteydessä voit tukea myös halumaasi lippukuntaa. Lippukuntien arjessa jo muutaman kympin lahjoituksella on suuri merkitys. Voit auttaa esimerkiksi omalla asuinalueellasi toimivien lippukuntien nuoria tarjoamaan edullisempia retkiä tai kehittämään kokoontumistilojen esteettömyyttä. Summan voit valita itse – jokaisella eurolla on väliä.

Partion Ystävien lahjoitukset käytetään seuraavasti:

  • Vähävaraisten lasten harrastamisen tukemiseen
    Partion jäsenmaksu on noin 60-80 euroa vuodessa. Tämän lisäksi retket, leirit ja varustehankinnat muodostavat oman vuosittaisen kulueränsä. Vaikka partio on edullinen harrastus, ei se kuitenkaan ole kaikkien perheiden ulottuvilla. Lahjoituksesi avulla voimme tarjota jäsenmaksuvapautuksia, leiristipendejä ja hankkia lainattavia varusteita, jottei harrastaminen jäisi kenelläkään rahasta kiinni.
  • Maantieteellisien harrastamisen rajoitusten poistamiseen
    Harrastukset eivät ole samalla tavalla saatavilla koko maassa. On alueita, joilla maantieteelliset etäisyydet ovat pitkiä ja asutus harvaa – sekä alueita, joilla esimerkiksi vapaaehtoisia ohjaajia on vaikea löytää. Tuellasi perustetaan uusia lippukuntia haja-asutusalueille ja koulutetaan vapaaehtoisia, jotta partioharrastus saadaan kaikkien lasten ja nuorten ulottuville.
  • Erityistä tukea tarvitsevien lasten harrastastusmahdollisuuksien laajentamiseen
    Monet lapset ja nuoret tarvitsevat harrastamiseen erityistä tukea. Fyysinen vamma, henkinen erityistarve tai puutteellinen kielitaito voivat nostaa harrastuspaikan kynnyksen kohtuuttoman korkealle. Käytämme lahjoituksesi esimerkiksi selko- ja monikielisten materiaalien tuottamiseen, tilojen esteettömyyteen, apuvälineiden hankintaan ja maahan muuttaneiden kotoutumiseen liittyviin projekteihin.

Jäikö jokin askarruttamaan? Katso  usein kysytyt kysymykset.

Näin lahjoituksesi auttaa

"Haluaisimme kiinnittää huomiota siihen, että kaikki alueellamme olevat lapset saisivat mahdollisuuden osallistua mukaan toimintaan - perheen rahatilanteesta riippumatta. Partion Ystävien tuella voisimme hankkia lainattavia makuupusseja ja rinkkoja, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua leireille."
Tesoman Sinisiskot

"Partiotoiminnan käynnistyminen Sukevalla on hieno asia, jota oli odotettu ja toivottu jo kauan. Kylällä, jossa lasten harrastusmahdollisuudet ovat todella suppeat ja välimatkat pitkät, on partio tuonut harrastuksen monelle, jolta se vielä puuttui. Partiossa ei keskitytä vain yhteen asiaan, vaan lapset pääsevät monipuolisesti kokemaan ja oppimaan eri tavoin niin luonnossa liikkumista kuin lähimmäisen auttamistakin, ja se tekee toiminnasta mieluisaa. "
Heli, Sonkapartiolaisen äiti

"Jos en olisi päässyt partioon, en varmasti tuntisi näin montaa suomalaista. Suomalaisten kaverien kanssa tulee aina puhuttua suomea. Silloin kieltäkin oppii paremmin. " 
Hakiim